Meerouderschap onderwerp in COC-verkiezingsdebat

coc verkiezingsdebat

‘Gaan jullie de komende periode zorgen voor een goede meerouderschapswet?’ Dat is de vraag die Meer dan Gewenst-bestuurslid Eke komende vrijdag stelt aan politieke kopstukken in het COC-verkiezingsdebat.

In het debat gaan vertegenwoordigers van een aantal partijen met elkaar in debat over LHBTI-gerelateerde onderwerpen. Clairy Polak leidt de discussie. Zaken als LHBTI-acceptatie op scholen, transitieverlof voor transgender personen en veiligheid voor LHBTI’s komen aan bod. En dus ook het meerouderschap.

Leden van de LHBTI-gemeenschap stellen vragen over al deze onderwerpen aan de politici. De vraag over meerouderschap wordt gesteld door Eke, bestuurslid Communicatie en moeder in een roze gezin dat verder bestaat uit Cornely en Timo en hun twee kinderen Jakob Tonke en Mirza. Zij vragen zich af waarom vader Timo officieel ‘niets’ is van zijn kinderen, terwijl die hem wel hun vader noemen en de drie ouders gezamenlijk de opvoeding voor hun rekening nemen.

Je kunt de uitzending van het debat op vrijdag 5 februari vanaf 20:30 uur volgen via onder meer de Facebookpagina en website van COC Nederland. Later terugkijken kan natuurlijk ook. Je kunt je hier aanmelden voor de livecast (niet verplicht).

Meerouderschap onderwerp in COC-verkiezingsdebat
Schuiven naar boven