Webinar Americans Overseas – voor als je kind in de US is geboren

Dit het programma van Meer dan Gewenst. LET OP: Deze agenda is voorbehouden aan wijzigingen. De data en activiteiten kunnen nog wijzigen totdat de kaartverkoop open is. Schrijf je in op onze nieuwsbrief, houd onze site en onze social media kanalen in de gaten om op de hoogte gehouden te worden van de activiteiten.

Wil je deelnemen aan een speeddate? Dan kan je via dit formulier op de hoogte gehouden worden van het actuele aanbod van speeddates.

Voor activiteiten van andere organisaties/partijen klik HIER. Wil je vrijwilliger worden? Klik dan HIER. Heb je vragen of opmerkingen over ons programma? Stuur dan een mail naar activiteiten@meerdangewenst.nl

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Webinar Americans Overseas – voor als je kind in de US is geboren

Datum & tijd: 30 september, 20:00 - 21:30 uur

Als je kind in de VS is geboren, dan heeft dat gevolgen voor het kind! Meer dan Gewenst heeft Americans Overseas uitgenodigd om hier een webinar over te geven, omdat er in onze achterban kinderen zijn die dankzij de hulp van een draagmoeder in de VS zijn geboren, of geadopteerd zijn vanuit de VS.

Americans Overseas is een organisatie die zich inzet voor de financiële en fiscale ondersteuning van Amerikaanse burgers die buiten de Verenigde Staten wonen, dus ook voor de kinderen die geboren zijn in de VS via draagmoederschap of adoptie en daardoor automatisch Amerikaanse burgers zijn. Amerika heeft een belastingsysteem gebaseerd op staatsburgerschap en de wet- en regelgeving is veelal niet bekend buiten Amerika.

Wat doet Americans Overseas?
Americans Overseas biedt uitgebreide hulp en advies aan Amerikaanse burgers en hun families die buiten de VS wonen, met name op het gebied van belastingen en financiële verplichtingen. Dit is van cruciaal belang voor ouders van kinderen die in Amerika zijn geboren, aangezien deze kinderen automatisch de status van “US Person” krijgen en daarmee specifieke fiscale verplichtingen hebben. Zij krijgen te maken met de “FATCA” overeenkomst en belastingaangifte verplichtingen.

De Missie
De missie van Americans Overseas is om Amerikaanse burgers en hun families wereldwijd te ondersteunen door hen te voorzien van nauwkeurige en toegankelijke informatie over hun fiscale verantwoordelijkheden. De organisatie streeft ernaar om de complexiteit van de Amerikaanse belastingwetgeving te verlichten en hen te helpen voldoen aan alle noodzakelijke vereisten. Het geven van de juiste informatie ver van tevoren is hierbij heel belangrijk. Op dit moment helpt Americans Overseas duizenden mensen wereldwijd, in meer dan 54 landen.

Americans Overseas is opgericht door twee Nederlandse mannen die zelf, te laat, erachter kwamen dat ze naast het Nederlandse Staatsburgerschap ook Amerikaan zijn. Americans Overseas heeft een groot kenniscentrum online waarbij al veel vragen worden beantwoord. Daarnaast is de organisatie bereikbaar overdag om mee te denken, informatie te geven en op zoek te gaan naar de juiste oplossing.

De tickets voor deze webinar zijn nog niet beschikbaar, maar noteer deze datum vast in je agenda!

Naast de presentatie van Americans Overseas, is er de gelegenheid om vragen te stellen en ook is familierechtadvocaat Jo-an van der Tol van WENS familierecht aanwezig, zij is o.a. gespecialiseerd in draagmoederschap.


Afbeelding door John Silliman via Unsplash.

Webinar Americans Overseas – voor als je kind in de US is geboren

Details

Date:
30 september
Time:
20:00 - 21:30
Soort activiteit:
Activiteit van Meer dan Gewenst

Organisator

Meer dan Gewenst
Schuiven naar boven