Documentaire Vader Onbekend is gecrowdfund

Bron: Voordekunst.nl, d.d. 24-09-2016

En nieuw filmproject van filmmakers Jorinda Teeuwen en Willemijn de Koning is met succes gecrowdfund door 131 donateurs! We zijn benieuwd naar het eindresultaat!

“Duizenden mannen hebben tot 2004 hun zaad anoniem gedoneerd en tienduizenden vrouwen hebben daar dankbaar gebruik van gemaakt. Daarna beseften doktoren en politici wat de gevolgen hiervan konden zijn voor donorkinderen; ze weten niet waar hun roots liggen. Daarom is deze mogelijkheid afgeschaft. Echter weten nu zo’n 40.000 kinderen nog steeds niet wie hun vader is, waaronder ikzelf.

Met deze documentaire willen we donorkinderen in kaart brengen en laten zien wat een anonieme vader voor hen betekent, en wat voor mogelijkheden zij nog hebben hem te leren kennen. Verschillende donorkinderen willen in de documentaire vertellen over hun situatie, sommigen zijn een zoektocht naar hun vader gestart die wij in kaart mogen brengen. Ook gaan we langs bij centra waar gebruik wordt gemaakt van donoren en bij de DNA-databank, waar donorkinderen en donoren weer met elkaar in contact gebracht worden. Daarnaast kijken we over de grens: in België is anonieme donatie namelijk nog steeds mogelijk en dit zorgt voor veel Nederlandse donoren over de grens.”

Verder lezen

Meer informatie vind je op de voordekunst.nl.

Documentaire Vader Onbekend is gecrowdfund
Schuiven naar boven