Petitie recht op Free Movement voor Roze Gezinnen in EU

Roze gezinnen hebben geen rechten op ‘free movement’ binnen Europa. Heel veel families weten dat niet totdat ze er mee geconfronteerd worden. Pas wanneer je dit recht wil uitoefenen, word je geconfronteerd met het feit dat jouw familie niet wordt erkend buiten je eigen landsgrenzen.

We willen laten zien dat roze gezinnen nog steeds gediscrimineerd worden op dit gebied.  Daarom roepen we jullie op om een petitie bij het Europees Parlement in te dienen. We zijn vooral op zoek naar ervaringen van roze gezinnen die hiervan de dupe zijn geworden.

Het recht op ‘free movement’

Alle EU inwoners hebben het recht om zich vrij te bewegen en te vestigen binnen de EU staten. De weigering van EU lidstaten om roze families te erkennen, levert vaak restricties op:

  1. Resulterend in het weigeren van familiehereniging, niet erkennen van geboortebewijzen van kinderen die in een ander land zijn geboren, in sommige gevallen kan dit zelfs leiden tot het statenloos worden van het kind.
  2. Resulterend in het ontkennen van een aantal rechten (het weigeren van uitkeringen, verzekeringen en belastingvoordelen).

Meer dan Gewenst trekt hier samen op met NELFA, onze Europese vertegenwoordiging van roze gezinnen in Europa. NELFA heeft al onze zusterorganisaties in Europa opgeroepen om haar achterban te activeren om een petitie in te dienen.

Hoe stuur je een petitie in?

Hoe meer gevallen er bekend worden bij de EU, hoe hoger de urgentie wordt om er wat mee te doen! De petitie mag een individueel verzoek zijn, een klacht, een observatie zijn of een verzoek aan de Europese Unie om een positie in te nemen.

De deadline voor het indienen van de petitie is 31 augustus 2020. 

Stappen

Stap 1: maak een account aan: https://petiport.secure.europarl.europa.eu/petitions/en/home

Stap 2: beantwoord een aantal vragen over je situatie en beschrijf je verzoek, je case of situatie

Stap 3: dien je petitie in

Stap 4: laat NELFA altijd weten dat je een petitie hebt ingediend en vermeld het petitienummer dat je hebt ontvangen( info@nelfa.org)  en fijn als je ons als Meer dan Gewenst cc-ed op deze mail (info@meerdangewenst.nl)  . Nelfa zorgt ervoor dat de petities de nodige aandacht krijgen bij de LGBT-rights group van de EU.

Petitie recht op Free Movement voor Roze Gezinnen in EU
Schuiven naar boven