Utrecht Canal Pride – Zaterdag 4 juni 2022

Dit het programma van Meer dan Gewenst. LET OP: Deze agenda is voorbehouden aan wijzigingen. De data en activiteiten kunnen nog wijzigen totdat de kaartverkoop open is. Schrijf je in op onze nieuwsbrief, houd onze site en onze social media kanalen in de gaten om op de hoogte gehouden te worden van de activiteiten.

Wil je deelnemen aan een speeddate? Dan kan je via dit formulier op de hoogte gehouden worden van het actuele aanbod van speeddates.

Voor activiteiten van andere organisaties/partijen klik HIER. Wil je vrijwilliger worden? Klik dan HIER. Heb je vragen of opmerkingen over ons programma? Stuur dan een mail naar activiteiten@meerdangewenst.nl

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Utrecht Canal Pride – Zaterdag 4 juni 2022

Datum & tijd: 4 juni 2022, 13:30 - 17:00 uur

Utrecht Canal Pride – zaterdag 4 juni 2022

Op zaterdag 4 juni vanaf 13.30 uur, kleurt Utrecht weer in alle kleuren van de regenboog als de Utrecht Canal Pride door de grachten van de stad trekt!

Meer dan Gewenst vaart mee!

Botenparade

Vanaf 13.30 uur kleuren de singel en Oudegracht van Utrecht weer in alle kleuren van de regenboog! De Utrecht Canal Pride is hét podium voor organisaties die zich het hele jaar inzetten voor de LHBTQI+ gemeenschap. Op de 50 boten vind je organisaties die hun werk voor één dag nog zichtbaarder maken.

Tijdschema

Vanaf 13.30 uur vertrekken de boten vanaf het startpunt: de Bartholomeïbrug. De parade zal rond 14.00 uur onder Hoog Catharijne doorvaren, waarna om 14.30 uur de eerste boot onder de Monicabrug doorgaat. Vanaf 15.00 uur zal de parade de roze zone naderen bij de Viebrug. De bezoekers ter hoogte van de Hamburgerbrug zien de eerste boot rond 15:30 uur aan komen varen, waarna de eerste boot om 16.00 uur bij het eindpunt ter hoogte van de Tolsteegbarrière zal zijn. Rond 18.00 uur zijn alle boten rond!

Route

Bartholomeïbrug > Hoog Catharijne > Monicabrug > Viebrug > Hamburgerbrug > Tolsteegbarrière

Dit jaar varen we voor het eerst de singel rond. De parade start bij de Catherijnesingel en vaart onder Hoog Catharijne richting de Weerdsluis, waarna we de Oudegracht op varen. De parade eindigt officieel bij het Ledig Erf en vaart dit jaar dus over de Oudegracht van noord naar zuid. Let op: de boten varen dus andersom dan andere jaren. De botenparade is alleen te bezichtigen vanaf de kant. Boten en andere vaartuigen langs de route zijn niet toegestaan.

We hebben de Utrechtse grachten ingedeeld in vijf zones: oranje, geel, roze, rood en groen. Je vindt de zones terug op de plattegrond.

ORANJE ZONE (START 13.30 UUR)

Hier komt de parade als eerste langs. Nieuw dit jaar is deze plek rondom Hoog Catharijne. In deze zone kun je in alle ruimte van de Utrecht Canal Pride genieten.

GELE ZONE (START 14.00 UUR)

Rondom Hoog Catharijne en Roost aan de Singel is volop plaats om de Utrecht Canal Pride te bekijken aan de kant en op de werven. Na afloop van de parade kun je hier meteen terecht voor het straatfeest van Roost aan de Singel. Een perfecte plek om de parade te bekijken.

ROZE ZONE (START 14.30 UUR)

Het hart van de Utrecht Canal Pride, met de bekende ‘roze’ cafe’s Bodytalk en Café Kalff en vlak bij de straatfeesten. We verwachten hier grote drukte.

RODE ZONE (START 15.00 UUR)

Het hart van de stad en het winkelgebied. Je hebt hier beperkt zicht op de gracht vanaf de straat vanwege de bloemenmarkt en het vele winkelend publiek. De werven zijn alleen toegankelijk voor bezoekers van de horeca gelegen aan de werf.

GROENE ZONE (START 15.30 UUR)

Vanaf de Gaardbrug tot aan Ledig Erf vind je de groene zone. Hier is volop plaats om de parade te bekijken aan de kant en op de werven.

 

Op de website van de Canal Pride Utrecht vindt je meer informatie.

Utrecht Canal Pride – Zaterdag 4 juni 2022

Details

Date:
4 juni 2022
Time:
13:30 - 17:00
Soort activiteit:
Activiteit van Meer dan Gewenst
Website:
https://www.utrechtcanalpride.nl/programma-2022

Locatie

Utrecht
Schuiven naar boven