Twee nieuwe boeken voor en door regenbooggezinnen

Roze gezinnen worden een steeds ‘gewoner’, ook op het boekenschap. Deze maand kwamen er maar liefst twee boeken uit met een regenboogtintje: het gratis te downloaden Een zee van liefde door Rose Ellen Dix en Rosie Loughton en Rust, regelmaat en fikkie stoken van Paul de Bont.

De Bont is zelf samen met zijn man Wim vader van vier kinderen die ze kregen met een Amerikaanse draagster. Zijn opvoedboek met 89 tips is niet gericht op roze gezinnen, maar ‘alle ouders kunnen er wat van opsteken’: “Het is verbazingwekkend hoeveel je moet leren tijdens de opvoeding en hoe vaak je het steeds toch anders doet dan je je had voorgenomen. Een gebruiksaanwijzing over kinderen zou eigenlijk verplicht moeten zijn voor ouders”, aldus de schrijver. “Zonder drastische keuzes gaat het natuurlijk mis. Je verandert in je ouders of stevent op de scheiding af. Er zijn daarvoor oplossingen – met garantie.”

In Een zee van liefde draait het wel om een regenbooggezin. Het boek is een Pride-initiatief van een aantal LHBTQ-freelancers op het platform Fiverr. Een zee van liefde draait om dolfijn Flips, die op school iets bijzonders moet vertellen over zijn gezin. Flips heeft twee moeders, maar is dat nou écht bijzonder…?

Sara Coster van Meer dan Gewenst is blij met het boek. “Er zijn nog steeds niet veel voorleesboekjes waarin andere gezinsvormen voorkomen. Het mooie van dit boekje is dat er verschillende gezinsvormen als heel gewoon worden neergezet. Dat is ook precies zoals kinderen het zelf ervaren en zoals je zou willen dat anderen het ook zien.” 

Eerder dit jaar verscheen al een ander Nederlands kinderboek over een roze gezin: De papa’s van Teddy.

Twee nieuwe boeken voor en door regenbooggezinnen
Schuiven naar boven