Rust, regelmaat en fikkie stoken

De twee vaders Paul en Wim moesten na de geboorte van hun kinderen het opvoeden als het ware opnieuw uitvinden. En wat blijkt? Van hun ervaringen kunnen alle ouders wat opsteken. Hun devies: ‘Laat los, heb plezier, en wees soms wat strenger! Daar worden kinderen én hun ouders een stuk gelukkiger van.’
 
Rust, regelmaat en fikkie stoken is een vrolijk boek waarin heilige opvoedhuisjes omver worden gegooid door de twee niet-zo-traditionele ouders. Paul de Bont is samen met zijn man Wim namelijk vader van vier kinderen, die ze samen kregen met een Amerikaanse draagster. Ouderschap moet je zeker serieus nemen volgens de schrijver, maar ‘mag het alsjeblieft ook wat relaxter?’ Op geheel eigen wijze geven de vaders praktische adviezen zoals: gebruik de nanny-stoel vooral voor jezelf; kijk samen televisie, dan doe je tenminste nog iets samen; wat te doen bij projectielbraken; en sla, por en duw je kinderen regelmatig. In het boek zijn ook regels over internet – opgesteld samen met hun kinderen- opgenomen.

Het AD noemde het boek “… een lachspiegel.” Volgens magazine Flair “is het een lekker-anders-opvoedboek dat met veel humor leuke en minder leuke tips geeft aan ouders en wensouders”. Dagblad Trouw noemt Rust, regelmaat en fikkie stoken: “vrolijk en tikje provocerend”.

Het boek is hier te bestellen.

Rust, regelmaat en fikkie stoken
Schuiven naar boven