Reportage over meerouderschap bij Nieuwsuur, met Meer dan Gewenst

Nieuwsuur zond gisteravond een uitgebreide reportage uit over meerouderschap en het feit dat ouders in gezinnen met drie of vier ouders wettelijk erkend willen worden. Politici Lisa Westerveld (GroenLinks) en Stephan van Baarle (DENK) gingen met elkaar in debat.

In de reportage zijn beelden te zien van een speeddate georganiseerd door Meer dan Gewenst. Ook vertellen de leden van het regenbooggezin van Gabriëlle, Marianne, Frank en Steven hun verhaal. MdG-boegbeeld Sara Coster vertelt waarom het tijd wordt dat de aanbevelingen van de Staatscommissie Herijking Ouderschap eindelijk in de wet worden opgenomen.

‘Rapport niet gelezen’

GroenLinks wil dat dit gebeurt, DENK is tegen. Dat bleek in de discussie tussen Lisa Westerveld en Stephan van Baarle die na de reportage plaatsvond. Volgens Sara Coster had Van Baarle het rapport van de staatscommissie duidelijk niet gelezen. “Anders had hij het niet over vijf of zes ouders gehad. En uit onderzoek blijkt dat het met kinderen in gezinsvormen met twee moeders of twee vaders of met meer dan twee ouders nét zo goed gaat als met kinderen in vergelijkbare hetero-gezinnen!” Ook wijst ze erop dat er nou eenmaal steeds meer kinderen in meeroudergezinnen bij komen. “Ze zijn er, dan wil je toch dat het goed geregeld wordt voor hen? Dat er voor hen net zo goed gezorgd kan worden als voor kinderen wier feitelijke ouders wel door de wet worden erkend?”

Verkiezingen

Sara hoopt dat het onderwerp meerouderschap in zo veel mogelijk verkiezingsprogramma’s terechtkomt en daarna in het regeerakkoord. “De staatscommissie adviseerde dit niet voor niets unaniem.”

Reportage over meerouderschap bij Nieuwsuur, met Meer dan Gewenst
Schuiven naar boven