Nieuwsupdate over antihomoflyers in Amsterdam West

Voor het laatst bijgewerkt op 22 oktober 2016, 11:00 uur

De afgelopen dagen zijn er diverse berichten verschenen over de antihomoflyers die dit weekend in Amsterdam-West verspreid zijn. Op deze pagina vind je een verzameling daarvan en links om verder te lezen.

PAROOL: ‘Flyer kaapt het geloof om homohaat te verspreiden’

Bron: Parool.nl, d.d. 21 oktober 2016

Opinie De tijden en omstandigheden waarin teksten over homoseksualiteit tot stand kwamen, zijn de onze niet meer, schrijft een aantal christelijke Amsterdammers vrijdag in Het Parool. Zondag werd in West en Nieuw-West een folder verspreid waarin wordt gesteld dat volgens jodendom, christendom en islam homoseksualiteit verboden is. Nu zijn er in de heilige boeken van deze drie godsdiensten heus teksten te vinden die deze stelling staven, maar de tijden en omstandigheden waarin deze teksten tot stand kwamen, zijn de onze niet meer.

Verder lezen

Volkskrant: Drie verdachten melden zich bij politie in antihomoflyerzaak

Bron: Volkskrant.nl, d.d. 20 oktober 2016

Drie mannen die het afgelopen weekeinde antihomoflyers hebben verspreid in Amsterdam-West, hebben zichzelf donderdag bij de politie gemeld, in gezelschap van een advocaat. Ze werden aangehouden, maar mochten na verhoor weer vertrekken.

Het gaat om een 39-jarige man uit Rotterdam en twee 29-jarige mannen uit Den Haag. ‘Ze hebben bekend dat zij de flyers hebben gemaakt en vervolgens verspreid in Amsterdam-West en Nieuw-West’, zegt een woordvoerder van de politie Amsterdam.

Verder lezen

PAROOL/ANP: Meer dan honderd meldingen over de antihomoflyers

Bron: Parool.nl/ANP, d.d. 18 oktober 2016

Bij de Amsterdamse politie zijn inmiddels meer dan honderd meldingen binnengekomen over flyers met antihomoteksten die afgelopen weekeinde zijn verspreid in West en Nieuw-West.

Ook is een aantal keer aangifte gedaan. Het Openbaar Ministerie onderzoekt nog of er sprake is van strafbare feiten.

De flyers werden zaterdag en zondag in de bus gedaan en veroorzaakten veel onrust. De pamfletten met teksten uit de Bijbel, Thora en Koran roepen christenen, joden en moslims op zich te verenigen tegen homoseksualiteit.

Wie de flyers precies heeft verspreid is nog niet bekend.

ONDERTUSSEN.NL: Luc Freijer start tegenbeweging homohaatflyer: “Love is love”

Bron: Ondertussen.nl, d.d. 18 oktober 2016

Afgelopen weekend kregen veel Amsterdammers een homohaatflyer in de brievenbus. Op de flyer worden teksten uit de bijbel, de Thora en de Koran geciteerd met daarboven de tekst ‘Volgens het jodendom, christendom en de islam is homoseksualiteit verboden.’ De politie is een onderzoek gestart naar de verspreiding van de flyers en LHBT-belangenorganisatie COC riep Amsterdammers op om aangifte te doen. Amsterdammer Luc Freijer kwam meteen in actie.

“Ik zat door een storing drie kwartier vast op Station Weesp en was op m’n telefoon het nieuws aan het lezen en op Facebook aan het kijken en ik dacht: ‘Iedereen keurt die haatflyer af, maar hij wordt wel overal gedeeld en verspreid’.”

En dus herschreef Luc een krantenbericht over de flyer en plaatste dat bericht op Facebook.

Verder lezen

VOLKSKRANT: Homofobe flyer waarschijnlijk afkomstig van volgelingen omstreden prediker Yahya

Bron: De Volkskrant, d.d. 17 oktober 2016

De homofobe flyers die inwoners van Amsterdam-West zondagochtend in hun brievenbus vonden, zijn zeer waarschijnlijk het werk van volgelingen van Harun Yahya, een pseudoniem van de Turkse prediker en schrijver Adnan Oktar. Yahya is een omstreden creationist met aanhangers onder Westerse moslimjongeren. De politie wil nog niet bevestigen dat het om volgelingen van Yahya gaat.

Verder lezen

 

Nieuwsupdate over antihomoflyers in Amsterdam West
Schuiven naar boven