Meer dan Gewenst publiceert brochure over Roze ouderschapsvormen

Ter gelegenheid van Roze Zaterdag in Maastricht publiceren we vandaag onze nieuwste brochure over ouderschapsvormen! De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan dit overzicht van de meest voorkomende (roze) ouderschapsvormen en hun juridische aspecten (gezag en juridisch ouderschap). Het is geen volledig overzicht, aangezien de mogelijkheden voor roze ouders om kinderen te krijgen zich voortdurend ontwikkelen.

De manier waarop de gezinnen juridisch vorm krijgen is sterk afhankelijk van het wel/niet gehuwd of partner geregistreerd zijn, de nationaliteit van de betrokkenen en de volgorde der dingen. Bovendien verandert de regelgeving regelmatig. Baseer je beslissing dus nooit op dit overzicht, maar win altijd persoonlijk advies in bij ervaren en gespecialiseerde advocaten of notarissen.

We willen Hélène Faassen en Wilma Eusman in het bijzonder bedanken voor hun bijdrage aan dit document!

Overzicht van roze ouderschapsvormen, Gezag en juridisch ouderschap (4473 downloads )

Nota bene
Meer dan Gewenst en de makers van dit overzicht aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor fouten in of het gebruik van dit overzicht. Bedenk dat deze uitleg niet volledig is. Je kunt er geen rechten aan ontlenen. Kijk daarom altijd online of je de laatste versie hebt. Deze publiceren we via www.meerdangewenst.nl/roze-ouderschapsvormen.

Feedback
We hopen op basis van jullie feedback het document de komende tijd te kunnen aanscherpen en uitbreiden. Stuur je vragen of opmerkingen in via ons feedbackformulier.

 

Meer dan Gewenst publiceert brochure over Roze ouderschapsvormen
Schuiven naar boven