Kinderen van homo & lesbische ouders hebben meer quality time met ouders

Uit een nieuw Amerikaans onderzoek blijkt dat kinderen van homo en lesbische koppels meer quality time krijgen van hun ouders dan kinderen van heteroseksuele koppels. Het onderzoek werd gepubliceerd in Demography en gedaan door het American Time Use Survey.

Men bevroeg tussen een periode van 2003 tot 2013 ruim 45.000 mensen. Daarbij ging men om met de kinderen, bevroeg men ouders, keek men zowel naar kinderen van homo lesbische als heteroseksuele koppels. Als eerste kwam duidelijk naar boven dat vrouwen, ongeacht hun seksuele voorkeur, en mannen die een koppel vormen met een andere man, meer tijd besteden aan hun kinderen dan man vrouw koppels.

Dit zou er op neer komen dat kinderen van homo en lesbische koppels minstens 1 uur meer quality time krijgen met hun ouders dan kinderen van heteroseksuele koppels. Het gemiddelde dat hetero koppels aan hun kind besteden is 3,5 uur per dag. Bij homo en lesbische ouders is dat dus 4,5 uur per dag. In de Verenigde Staten staat men al zeer ver in het onderzoek naar het welbevinden van kinderen van homo en lesbische koppels. En dan in het bijzonder rond lesbisch ouderschap. In de V.S heeft men al meer dan 30 jaar ervaring betreffende deze onderzoeken. Hieronder vind je enkele links (een kleine greep uit veel) van eerdere onderzoeken met tussen haakjes het jaar waaruit het afkomstig is.

Lees ook
Holebi & trans ouders zijn niet zo kieskeurig (2015)
Kids niet beïnvloed door seksuele geaardheid ouders maar door verhouding ouders (2013)
Kinderen die opgroeien bij holebi ouders zijn gelukkiger (2013)
Holebi koppels even goed als adoptie-ouders (2012)
26 jaar onderzoek naar lesbisch ouderschap (2012)
Tieners van lesbische moeders zijn… (2012)
Onderzoek lesbische ouders in de V.S. (2011)
Kinderen van lesbische ouders zijn…(2010)

Bron: Holebi.info, 5 mei 2015

Kinderen van homo & lesbische ouders hebben meer quality time met ouders
Schuiven naar boven