De Jonge roept donoren op om zich bekend te maken

Misschien hebt u er als spermadonor nu helemaal geen bezwaar tegen om u bekend te maken wanneer een donorkind op zoek is naar zijn wortels.” Met deze woorden riep demissionair minister Hugo de Jonge vandaag bij de lancering van het Landelijk Informatiepunt Donorconceptie (LIDC) mannen die vóór 2004 sperma hebben gedoneerd op om zich met hulp van het informatiepunt bekend te maken.onceptie (LIDC).

Ter gelegenheid van de lancering van het informatiepunt vond online het symposium ‘In gesprek over donorconceptie’ plaats. Minister De Jonge (Volksgezondheid) verrichtte de officiële opening.

Dagvoorzitter Jelte Sondij praatte tijdens het symposium met donorkinderen, donoren, (wens)ouders en professionals over onder andere, schaamte en openheid over donorconceptie, loslaten van anonimiteit en geheimhouding, zoeken naar je donorvader en dilemma’s rondom donorkeuze.

Over het LIDC

Het LIDC bundelt relevante, betrouwbare informatie over donorconceptie, en maakt deze toegankelijk voor iedereen die betrokken is bij donorconceptie.

Het is een samenwerkingsverband van verschillende bij donorconceptie betrokken organisaties en is mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Speerpunten van het LIDC zijn: anonieme donoren oproepen zich te laten registreren en ouders stimuleren om openlijk met hun kind over donorconceptie te praten.

De Jonge roept donoren op om zich bekend te maken
Schuiven naar boven