Kleurboek met LHBT gezinnen

OPROEP! We willen graag een kleurboek maken met tekeningen van LHBT gezinnen. En daarvoor zijn we op zoek naar leuke kleurplaten. Dus kun jij goed illustreren en vind je het leuk en/of belangrijk dat jouw LHBT-gezinnenkleurplaat in ons kleurboek terecht komt, mail je tekening dan uiterlijk 1 mei naar tekening@meerdangewenst.nl.

Waarom een kleurboek met LHBT gezinnen? Kinderen groeien nog steeds op in een wereld waarin bijna alle boeken, tekenfilmpjes, liedjes, verhalen op school en dus ook kleurplaten erg traditioneel zijn, waarbij een gezin bijna altijd uit een vader en een moeder bestaat. Graag willen we onze kinderen en hun vriendjes en vriendinnetjes op school op een speelse manier ook kennis laten maken met allerlei andere moderne families. We hopen dat een kleurboek hieraan bijdraagt.

Doordat we verschillende Illustrators in het boek zullen komen, zullen er ook verschillende stijlen zijn. Je mag ook meerdere tekeningen opsturen, we kunnen meerdere tekeningen per illustrator in het kleurboek opnemen. We mikken op minimaal 20 tekeningen. Formaat zal A4 worden en zoals in kleurboeken vaker het geval, landscape en portrait formaat door elkaar. Het kleurboek zal mooi worden opgemaakt, hiervoor zoeken we ook nog een vormgever (ook hiervoor kun je je aanmelden via tekening@meerdangewenst.nl). De mooiste kleurplaat zal (ingekleurd) op de voorpagina pronken. In eerste instantie graag aanleveren op jpeg formaat. Zodra we een vormgever hebben gevonden, zullen verdere specificaties volgen.

Als illustrator zal je genoemd worden in het kleurboek, dit mag ook met webadres en/korte achtergrond. Er zal persaandacht worden besteed zodra het kleurboek is uitgebracht. Het kleurboek zal tegen kostprijs verkocht worden, met een eerste oplage van 500 stuks.

Kleurboek met LHBT gezinnen
Schuiven naar boven