Co-ouderschapsdaten in Coronatijden

Hoe kun je toch op pad voor je co-ouderschapswens vanuit je eigen huis in deze Corona-tijd?
Lees hieronder het verslag van een mannenstel die aan het video-daten is met een single vrouw.
“Op 1 maart bezochten mijn vriend en ik samen met ruim 100 andere mannen de informatiedag van Meer dan Gewenst voor mannen met een kinderwens. Wat was dat interessant! Wat hoorden we veel verschillende ervaringsverhalen, die elk op hun eigen manier inspirerend waren.
Ook mochten passend juridisch advies en de nieuwste wetenschappelijke inzichten niet ontbreken.
Tijdens de bijeenkomst maande Sara Coster ons aan om ons in te schrijven voor de aankomende speeddate die een aantal weken later zou plaatsvinden. Omdat we zelf nog maar recent oriënterend waren om invulling te geven aan onze kinderwens, vonden we dit op dat moment nog een tikkeltje spannend en wisten we niet of we er daadwerkelijk al klaar voor waren. Na er een paar nachtjes over geslapen te hebben – waarin tijdens onze dromen de bijzondere verhalen die ons die zondag ten gehore waren gekomen een eigen leven gingen leiden – en we het er samen steeds vaker over hadden, besloten we ons in te schrijven voor de op handen zijnde speeddate.
Zes dagen na onze aanmelding echter, heeft Meer dan Gewenst (zeer terecht en begrijpelijk) besloten i.v.m. de corona-uitbraak de speeddate te annuleren.
Helaas Pindakaas!
Inmiddels was er wel een behoorlijk vuurtje bij ons aangewakkerd en besloten we een kijkje te nemen bij de oproepen op de website van Meer dan Gewenst. Daar vonden we een bericht dat ons bijzonder aansprak en we besloten erop te reageren. Ondertussen waren het vervreemdende dagen waarin we startten met thuiswerken en we onze draai probeerden te vinden in de nieuwe realiteit.
De dagen vlak na onze reactie waren we vol goede hoop dat we elk moment een reactie zouden ontvangen, maar na een week hadden we het er minder vaak over. Totdat er totaal onverwachts midden op een werkdag een notificatie verscheen op mijn telefoon en ik naar mijn vriend stormde. Samen openden we de mail en zat daarin een enthousiaste reactie met haar telefoonnummer en het voorstel om elkaar al append te leren kennen.
Dat leek ons sowieso een uitstekend plan en in een mum van tijd had ik een Whatsappgroepje voor ons aangemaakt met als groepsfoto een schattig gedownload babyhoofdje. We appten wat onwennig over en weer en bedachten dat de volgende stap een heuse videodate zou kunnen zijn. Zaterdag 28 maart stond de eerste gepland, onder het genot van wijntjes. Dit was een reuzegezellige eerste ontmoeting en onze eerste date met een vrouw! Ooit!
We bleven maar kletsen, vergaten de tijd en waren plots 2 uur verder. “Volgende week weer?” “Ja! Leuk!”
De dagen erop bedachten we meer vragen; wat wilden we allemaal van haar weten? Per app stelde ze voor over en weer elkaar het vuur aan de schenen te leggen d.m.v. een website met 1000 vragen die we ieder konden beantwoorden.
Het elkaar weer zien voelde goed, alsof we elkaar al heel goed kenden en eindelijk weer eens moesten bijpraten. Deze keer gingen we wat dieper in over hoe ieder van ons de eigen co-ouderrol voor zich zag en maakten we al een voorzichtige schets van een mogelijke gezamenlijke toekomst en hoe we tot een plan zouden kunnen komen. Mij leek het tof om de komende tijd na te denken over welke onderwerpen we allemaal belangrijk vinden, te kijken of dat overeenkomt en om vervolgens daarmee een concept-inhoudspagina te maken qua hoofdstukken in ons toekomstige co-oudercontract.
Toen er ruim twee uur om waren realiseerden we ons dat we nog helemaal niet aan de “1000 vragen” waren toegekomen. “Nou nog eentje dan.” En we beantwoorden allemaal de vraag of we weleens dansten voor de spiegel.
Voorlopig houden we het ritme van elk weekend een videobeldate aan, om elkaar en onze ideeën omtrent het opvoeden en grootbrengen van een kindje met elkaar te delen.
Natuurlijk zijn we ook heel benieuwd naar de eerste date zonder beeldscherm tussen ons in, maar ik heb er vertrouwen in dat die minstens net zo ongedwongen en leuk zal zijn als onze afstandsdates tot nu toe!”

Co-ouderschapsdaten in Coronatijden
Schuiven naar boven