Feiten en cijfers over kinderen uit roze gezinnen

Zinzi Wolff is studente Preventieve Jeugdhulp en Opvoeding aan de Universiteit van Amsterdam. Ze maakte deze interessante infographic over het welzijn van kinderen uit roze gezinnen.

In het kader van haar master loopt Zinzi stage bij Meer dan Gewenst. Haar doel: het begrijpelijk samenvatten van wetenschappelijke literatuur over roze families en kinderen uit roze gezinnen. Naar hun welbevinden wordt inmiddels tientallen jaren onderzoek gedaan binnen de pedagogische wetenschappen. Lees ook de uitgebreide samenvatting van wetenschappelijke literatuur over het welbevinden van kinderen (en ouders) in regenbooggezinnen die Zinzi maakte.

Actueel

Voor deze infographic is voornamelijk gebruik gemaakt van actuele wetenschappelijke literatuur gebaseerd op een Nederlandse en Amerikaanse populatie. In deze lijst staan de bronnen die de onderzoeker heeft gebruikt. Conclusie: het gaat met kinderen uit roze gezinnen net zo goed als die uit niet-roze gezinnen, zowel op school als op het gebied van psychologisch welzijn.

Feiten en cijfers over kinderen uit roze gezinnen
Schuiven naar boven