Pleegouderschap

Pleegzorg is in Nederland altijd op zoek naar pleegouders. Helaas zijn er in Nederland nog veel kinderen die, voor korte of langere tijd, niet bij hun ouders kunnen wonen, maar toch een warm huis zoeken met mensen die er voor hen willen zijn en hen veiligheid willen bieden. Als we spreken over pleegkinderen hebben we het over kinderen tussen de 0 en 18 jaar die voor enkele dagen tot soms jaren een veilige plek zoeken. Het is belangrijk om je te realiseren dat de relatie van het pleegkind met de eigen ouders en familie erg belangrijk is.

Procedure
Ter voorbereiding op het pleegouderschap volg je eerst een training. Daarin wordt samen met jou op maat gekeken of pleegzorg iets voor je is en welke vorm van pleegzorg past bij jouw situatie.

Enkele vormen van pleegzorg

  • Weekeindpleegzorg: één of meerdere weekeinden per maand, dit is vooral om de eigen ouder(s) te ontlasten, het netwerk van het kind uit te breiden en het kind af en toe een fijn weekend te laten beleven.
  • Vakantiepleegzorg: de naam zegt het al tijdens een vakantie komt een pleegkind één week tot enkele weken bij je logeren.
  • Crisis-pleegzorg: kinderen komen voor enkele dagen tot hoogstens 3 maanden bij je.
  • Langdurige pleegzorg: de zorg van een pleegkind zal voor enkele jaren en soms ook vanaf de geboorte tot het 18 levensjaar zijn

Meer informatie
Vraag eens een informatiepakket aan en bezoek eens vrijblijvend een informatieavond in jouw regio. Kijk voor meer informatie op www.pleegzorg.nl.

Pleegouderschap
Schuiven naar boven