Co-ouderschap

12 mei 2009, laatste update 28 juni 2016 | tags: co-ouderschap

co-ouderschapSinds de oprichting van de stichting Meer dan gewenst is co-ouderschap een veel voorkomende vorm van ouderschap. De vorm waarin het co-ouderschap wordt gegoten is afhankelijk van jezelf en de persoon/personen met wie je dit gezin wilt vormen.

Redenen voor co-ouderschap

Misschien vind je het fijn om dingen van jezelf of je partner terug te zien in je kind(eren) of vind je het belangrijk dat hun je zowel een vader als een moeder heeft (of twee vaders en twee moeders). Misschien wil je graag de zorg delen. Wat je reden reden ook is – je kiest er in deze vorm bewust voor om door een co-ouder constructie ouder te worden.

Vormen van co-ouderschap met één vrouw of twee vrouwen

  • vrouwen-stel en mannen-stel
  • alleenstaande homo met alleenstaande vrouw (homo, lesbo of bi)
  • alleenstaande vrouw met homo-man of homo-stel

De vormen zijn legio en je zult zelf moeten kijken wat je aanspreekt en mogelijk is. Ook de mate waarin je het co-ouderschap uitoefent is afhankelijk van de afspraken die je onderling maakt (Tip: leg ze vast in een intentieverklaring bij een notaris!). De meeste co-ouders proberen in eerste instantie zwanger te worden via Zelfinseminatie. We raden je aan om elkaar eerst heel goed te leren kennen, en ook elkaars familie en vrienden te ontmoeten.

Co-ouders vinden

Je kunt op verschillende plekken op zoek gaan naar een geschikte mee-ouder om je kinderwens in vervulling te laten gaan (bijeenkomsten van Meer dan Gewenst, in de familie en/of vriendenkring, een oproep plaatsen op de site van Meer dan Gewenst, etc).

Voor meer informatie: