Verliefd is verliefd

verliefdisverliefd2Auteur: Martine F. Delfos
Illustratie: Sjeng Schupp
ISBN: 978-90-7556-457-0
Leeftijd: vanaf ca. 11 jaar

Een jongen en een meisje die van elkaar houden, willen graag alles van elkaar weten en samen leuke dingen doen. Ze willen ook handje in handje lopen en knuffelen en vrijen. Een jongen die van een jongen houdt of een meisje dat van een meisje houdt, wil hetzelfde. Dit boek gaat over homoseksualiteit, over het anders voelen, de reactie van de omgeving en hoe je tot wederzijdse acceptatie kunt komen.

Deel in een serie over seksuele voorlichting, waarin het gaat om (acceptatie van) homoseksualiteit. De zaken worden op een respectvolle manier bij de naam genoemd in een objectieve vertelstijl, terwijl de duidelijke illustraties in sepia subtiel zijn. De voorstelling van zaken is soms te zeer vereenvoudigd, maar valt met begeleiding te ondervangen.

Achter in het boek is aanvullende informatie te vinden voor volwassenen: deze is ‘technisch’ van aard en bevat geen lestips. Met verklarende woordenlijst. Eerder verschenen delen over onder meer menstruatie, zaadlozing, zwangerschap en bevalling, evolutie en erfelijkheid, seksueel misbruik, zelfbevrediging, geslachtsziekten en voorbehoedmiddelen.

Bronhttp://www.mdelfos.nl/homo.html

Verliefd is verliefd
Schuiven naar boven