Marikes vijfde geheim

Marikes vfijde geheimAuteur: Lydia Rood
ISBN: 9066923229
Leeftijd: vanaf 12 jaar

Toen Marike naar de brugklas ging, had ze drie geheimen: (1) haar afkomst: 2 moeders en 1 vader; (2) haar leeftijd: net 11 en een klas overgeslagen; (3) veel hersens, maar nog zo plat als een lineaal. Er komt een vierde geheim bij: ze denkt dat ze op vrouwen valt. Maar tijdens het schooljaar ontdekt ze dat ze verliefd is op een jongen: geheim 5.Toen Marike naar de brugklas ging had ze drie geheimen. Allereerst haar afkomst. Een volstrekt lijpe familie noemt ze het zelf. Een vader, haar moeder en haar tweede moeder en diverse soorten broers en een zusje. Bovendien wonen ze in drie huisjes, aan elkaar, op een groot stuk grond met ook nog een schaapskooi.

Haar tweede geheim is haar leeftijd: net elf jaar en een klas overgeslagen. Het derde punt om je ongelukkig te voelen is het feit dat je meer hersens hebt en minder actieve hormonen, zodat ze nog zo plat is als een lineaal en erg afsteekt bij haar lichamelijk volwassener klasgenoten.

Er komt nog een vierde geheim bij: ze denkt dat ze op vrouwen valt. In de loop van het schooljaar ontdekt ze tot haar opluchting, dat ze verliefd is en wel op een jongen, en dat is haar vijfde geheim. Een originele beschrijving van de wereld van een intelligente puber, die bezig is haar onzekerheden te overwinnen. De sfeer is positief en door de leuke en rake observaties heel onderhoudend. Bovendien heb je er ook wat aan. Een in jongerenstijl, vlot geschreven verhaal, waarin meisjes vanaf ca. 12 jaar zich kunnen herkennen.

Marikes vijfde geheim
Schuiven naar boven