KID kind

kidkind (1)Auteur: Caja Caszemier
ISBN: 9-0269-9398-6, Nederlands /Tienerboek / KID Kind

De hoofdpersoon in dit boek is Emma, een meisje van bijna 16. Haar vader is een stuk ouder dan haar moeder, en heeft al twee kinderen uit een vorig huwelijk: halfbroer Remi (is een aanstaande vader, woont samen met Amber) en halfzus Hanneke (woont alleen in Amsterdam). Emma heeft verder geen ‘volle’ broertjes of zusjes, en ze heeft haar hele leven al het gevoel dat ze een buitenbeentje is in haar familie: ze heeft helemaal geen overeenkomsten met haar vader of moeder.
Af en toe heeft ze het daar heel moeilijk mee.

Op een gegeven moment vertelt ze aan haar vriendin Karlijn waar ze mee zit, en die zegt haar dat ze het er eens met haar ouders over moet hebben als ze er zo onzeker over is. Als haar moeder op een gegeven moment aan haar vraagt waarom ze zo stil en verdrietig is, vraagt ze haar of ze misschien geadopteerd is.
Haar moeder schrikt hiervan en vertelt haar dan dat haar vader niet echt haar vader is: ze is een KID kind. Ze schrikt hier heel erg van en snapt het ook niet, maar haar moeder legt het haar uit:
Sander (‘de man die mij opvoedt’, zoals Emma later zo grof zegt) dacht dat hij gelukkig was in zijn vorige huwelijk met Hannah en Remi, en wilde geen kinderen meer met zijn toenmalige vrouw, dus had hij zich laten steriliseren. Omdat hij toen Emma’s moeder tegenkwam, en toch samen met haar een kind wilde, heeft hij dit ongedaan laten maken. Maar dan is de kans al kleiner dat een vrouw zwanger wordt, en aangezien Emma’s moeder ook niet meer erg jong was, lukte het maar niet. Na een aantal onderzoeken bleek dat Sander erg slecht zaad had. Toen besloten ze om kunstmatige inseminatie te proberen, met het zaad van een donor.

In dit boek lees je hoe Emma hiermee omgaat, maar verder ook de alledaagse dingen in het leven, zoals school, saxofoonles, schaatsen en jongens.

 

KID kind
Schuiven naar boven