Het geheim van Lena Lijstje

Het geheim van Lena LijstjeAuteur en illustraties: Francine Oomen
ISBN: 90 269 9647 0
Leeftijd: vanaf 9 jaar

Ik heet Lena. Ik maak altijd lijstjes omdat ik niet goed kan kiezen. Maar ook om de warboel in mijn hoofd op te ruimen. Dat is wel nodig want mijn leven is érg ingewikkeld, sinds mijn ouders gescheiden zijn. Ik heb nu twéé stiefmoeders, ik ben verliefd op mijn stiefbroer én ik heb een erfenis gekregen. En hierdoor heb ik een hele lijst geheimen…

Dit boek is een vervolg op ‘Lena Lijstje’ van dezelfde auteur. Lena krijgt een bijzondere erfenis en ze moet gaan logeren bij de nieuwe vriendin van haar vader en haar kinderen. Ze krijgt nóg een stiefmoeder en ze wordt verliefd!

Met veel inlevingsvermogen wordt, in 30 hoofdstukjes, de gecompliceerde gedachte- en gevoelswereld van een 12-jarig meisje weergegeven (verliefdheid, lesbisch ouderschap, eenzaamheid etc.), geschreven in ik-vorm. De geestig opgestelde lijstjes tussendoor werken verhelderend en relativerend en vergemakkelijken een keuze in bepaalde situaties. De persoonlijkheid van Lena vertoont een duidelijke groei. Het boek is met vaart en humor geschreven in vlotte en begrijpelijke taal. Duidelijk, vet lettertype, overzichtelijke bladspiegel. De grappige zwart-wittekeningetjes van de schrijfster zelf geven extra expressie aan de tekst en verlevendigen het geheel. De binnenplatten staan ook vol tekeningetjes. Gebonden uitgave met op de gele kaft een liggend meisje op gekleurde viooltjes. Een aantrekkelijk, herkenbaar, inspirerend en positief dagboek voor meisjes vanaf 9 jaar, vooral met gescheiden ouders.

Het geheim van Lena Lijstje
Schuiven naar boven