Bijeenkomst regenboogouders – zondag 26 mei 2024

Dit het programma van Meer dan Gewenst. LET OP: Deze agenda is voorbehouden aan wijzigingen. De data en activiteiten kunnen nog wijzigen totdat de kaartverkoop open is. Schrijf je in op onze nieuwsbrief, houd onze site en onze social media kanalen in de gaten om op de hoogte gehouden te worden van de activiteiten.

Wil je deelnemen aan een speeddate? Dan kan je via dit formulier op de hoogte gehouden worden van het actuele aanbod van speeddates.

Voor activiteiten van andere organisaties/partijen klik HIER. Wil je vrijwilliger worden? Klik dan HIER. Heb je vragen of opmerkingen over ons programma? Stuur dan een mail naar activiteiten@meerdangewenst.nl

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Bijeenkomst regenboogouders – zondag 26 mei 2024

Datum & tijd: 26 mei, 13:30 - 18:00 uur

Op zondagmiddag 26 mei organiseren we een inspiratiemiddag voor regenboogouders in Amsterdam. Een dag boordevol kennis en ervaringen en een uitgelezen kans om nieuwe mensen te ontmoeten.

Als key note speaker hebben we Aleid Wolfsen uitgenodigd. Als voorzitter van de staatscommissie Herijking Ouderschap gaf hij het advies aan de regering om meerouderschap mogelijk te maken. Cabaretier Sjamke de Voogd komt voor ons optreden Sjamke staat al 22 jaar met haar zus Nellerike in de Nederlandse theaters als Zusje Voogd en sinds 2008 als VET kindercabaret. Diego Gonzales-Clack, bekend van zijn deelname aan het tv -programma Prince Charming, komt vertellen over zijn nieuwe podcast ‘inclusief ouderschap’.

Op de inspiratiedag zullen regenboogouders en kinderen hun ervaringen delen, komt American Overseas vertellen over de belastingkant van een Amerikaans kindje. Verder geven Pedagoog Anne Schrijvers en familierechtadvocaat Anouk Hansma juridische adviezen en opvoedingstips. Bijvoorbeeld over hoe en wanneer je gevoelige thema’s moet aansnijden, of hoe je de erfenis goed kunt regelen. Onze voorzitter, Remco Yizahk Cooremans, praat ons bij over onze belangenbehartigingsactiviteiten voor betere rechten voor wensouders en regenboogfamilies. Ook voor de kinderen worden er activiteiten georganiseerd. Last but not least is er volop kans om andere regenboogfamilies en wensouders te ontmoeten. Ook volwassen “kinderen” uit regenbooggezinnen zijn van harte welkom!

Programma (onder voorbehoud van wijzigingen):

 • Introductie Meer dan Gewenst
 • Key note speaker Aleid Wolfsen over meerouderschap
 • Optreden Cabaretier Sjamke de Voogd
 • Diego Gonzáles-Clark verteld over zijn podcast
 • Ervaringsverhalen van kinderen uit regenboogfamilies
 • Familierecht advocaat Anouk Hansma licht de juridische aspecten toe
 • Pedagoog Anne Schrijvers geeft opvoedingstips
 • Remco Yizahk Cooremans over de lobby door Meer dan Gewenst
 • American Overseas over de adoptie van Amerikaanse kinderen
 • Activiteit voor kinderen
 • Er zal voldoende tijd zijn voor gesprekken, vragen stellen en ervaringen uitwisselen

Er zal een algemeen programma zijn. Daarna kunnen de deelnemers kiezen welke break-out sessies ze willen bijwonen. Daarover volgt later meer informatie. Na afloop is er een borrel

Kosten en aanmelden
Deelname kost € 7,50 per persoon (plus 1,- euro reserveringskosten per bestelling). Kinderen mogen gratis naar binnen. Met dit bedrag steun je Meer dan Gewenst. Koop hier je ticket.

Tijden
De zaal is open om 13:30
Start programma: 14:00
Einde programma 16:15, daarna borrel

Locatie
De bijeenkomst vindt plaats in Amsterdam. De precieze locatie wordt bekend gemaakt aan de deelnemers. Deze is goed bereikbaar met het OV. De locatie staat vermeld op je ticket! We verkopen drankjes, rompers en boeken.

Let op; deze bijeenkomst is in het Nederlands (this meeting is in Dutch)


Afbeelding door Ben Wicks via Unsplash.

Bijeenkomst regenboogouders – zondag 26 mei 2024

Details

Date:
26 mei
Time:
13:30 - 18:00
Soort activiteit:
Activiteit van Meer dan Gewenst

Organisator

Meer dan Gewenst
Schuiven naar boven