Webinar arbeidsvoorwaarden regenbooggezinnen

Dit het programma van Meer dan Gewenst. LET OP: Deze agenda is voorbehouden aan wijzigingen. De data en activiteiten kunnen nog wijzigen totdat de kaartverkoop open is. Schrijf je in op onze nieuwsbrief, houd onze site en onze social media kanalen in de gaten om op de hoogte gehouden te worden van de activiteiten.

Wil je deelnemen aan een speeddate? Dan kan je via dit formulier op de hoogte gehouden worden van het actuele aanbod van speeddates.

Voor activiteiten van andere organisaties/partijen klik HIER. Wil je vrijwilliger worden? Klik dan HIER. Heb je vragen of opmerkingen over ons programma? Stuur dan een mail naar activiteiten@meerdangewenst.nl

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Webinar arbeidsvoorwaarden regenbooggezinnen

Datum & tijd: 29 september 2022, 12:00 - 13:00 uur
Op donderdag 29 september 2022 geeft Meer dan Gewenst een (gratis) webinar over de mogelijkheden voor het verruimen van arbeidsvoorwaarden binnen bedrijven ten behoeve van regenbooggezinnen.

Helaas is bij diverse gezinsvormen de juridische situatie niet (of pas na lange tijd) hetzelfde als de feitelijke situatie. Dat betreft vooral regenbooggezinnen, maar ook sommige hetero-gezinnen, want het komt vooral door de gezinsvorm, bijvoorbeeld bij meerouderschap, draagmoederschap of adoptie. Daardoor komen ouders die feitelijk wel de zorg voor een kind dragen (maar juridisch niet / nog niet de officiële ouder zijn), niet in aanmerking voor regelingen als geboorteverlof, aanvullend geboorteverlof, ouderschapsverlof, zorgverlof, calamiteitenverlof, bijzonder verlof etc. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een derde ouder die het kind niet kan erkennen omdat er al twee juridische ouders zijn of een homo-vader die zijn dankzij draagmoederschap geboren kind nog niet kan adopteren omdat daar een tijd (kan een jaar duren) overheen gaat. Officieel heb je dan geen recht op bijvoorbeeld geboorteverlof.

Bedrijven kunnen daar zelf iets aan doen. Hema heeft dit in 2020 al gedaan. Zij geven de ouders die bij Hema werken en door hun gezinsvorm geen recht hebben op (aanvullend) geboorteverlof, toch dat verlof. Veel andere bedrijven zijn gevolgd in 2021. Meestal zijn bedrijven helemaal niet op de hoogte van het feit wat er aan schort en zijn ze heel welwillend om “rainbowfriendly” te zijn en om dit op te pakken, maar iemand moet het aanhangig maken bij de juiste mensen. Ook is de situatie nog schever geworden sinds het invoeren van het aanvullend geboorteverlof.

Online presentatie
We kunnen jullie hulp goed gebruiken! Hopelijk gaan veel bedrijven in de voetsporen treden van Hema. Daarom geven we een (online) presentatie hierover voor HRM-medewerkers, vakbondsmensen, roze bedrijfsnetwerken, ouders, wensouders etc. etc. Iedereen die hier meer over wil weten, is van harte welkom om de presentatie bij te wonen, en het eventueel aanhangig te maken bij je werkgever. You cán make the difference!

Sprekers
Bestuurslid Sara Coster zal namens Meer dan Gewenst uitleggen wat er schort aan de verlofregelingen voor “andere gezinsvormen”, hoe dat komt en ze zal tips geven. Bianca Busser van Hema is aanwezig om uit te leggen hoe zij de regeling in elkaar hebben gestoken, en Jo-An van der Tol gespecialiseerd familierecht advocaat, en Jelle Martens namens Workplace Pride. en Loes Wevers, arbeidsrecht advocaat.

Gratis aanmelden
Deze (gratis) online webinar wordt gegeven op donderdag 29 september 2022 van 12:00 tot 13:00 uur (bij de vorige sessies waren er totaal meer dan 150 deelnemers!).
Log in via DEZE link.

Heb je vragen?
Stuur dan een mail naar  bestuurslid Sara Coster via sara@meerdangewenst.nl

Attendeer anderen op deze webinar

Mocht je iemand kennen voor wie dit ook interessant zou kunnen zijn: stuur hem/haar vooral dit bericht! Of deel ons bericht vanuit onze social media, bijvoorbeeld LinkedIn, dat zou heel fijn zijn! Vaak weten bedrijven niet dat in deze gezinnen de feitelijke ouders niet altijd de juridische ouders zijn, en weten dus niet dat deze ouders geen recht hebben op verlof.


Afbeelding door Headway via Unsplash.

Webinar arbeidsvoorwaarden regenbooggezinnen

Details

Date:
29 september 2022
Time:
12:00 - 13:00
Soort activiteit:
Activiteit van Meer dan Gewenst

Locatie

Online
Schuiven naar boven