Acteur Rick Paul van Mulligen en man René worden voor de tweede keer vader

Co-ouderen met je beste vriendin. Klinkt als een droomscenario, ís het ook, maar acteur Rick Paul van Mulligen (38) en zijn man René (33), vaders van Ko (5) en een bijna geboren dochter, lopen als moderne familie nog wel tegen de wet aan.

Huize Van Mulligen nader verklaard: Rick Paul trouwde tien jaar geleden met René. Rick Paul had geen kinderwens, René wel. “Ik dacht altijd: ik ben homo, dus dat kan niet. Door René ging dat deurtje open, maar dat heeft wel een paar jaar geduurd.” Even overwogen ze adoptie. “Maar dat is voor homostellen heel ingewikkeld. Het proces duurt enorm lang, en dat leek me emotioneel te zwaar.” Ze stuitten op de organisatie Meer Dan Gewenst. “Die brengt homo-­ en heteroseksuele wensouders bij elkaar. Toen leek het opeens heel makkelijk – zeker omdat je dan meteen al begint met een co-ouderschap.”

Op een speeddate­-avond van de organisatie liep René cabaretier Nina de la Croix tegen het lijf. Zij had eveneens een kinderwens, maar geen partner. Rick Paul: “René – toen pas 27 – bleek goed in de markt te liggen en kwam met een stapel telefoonnummers thuis. Maar Nina was de enige die echt grote indruk had gemaakt.” Ook met Rick Paul bleek het te klikken: “We konden meteen enorm hard met elkaar lachen.”

Lees het hele verhaal van Rick Paul en René hier.

Acteur Rick Paul van Mulligen en man René worden voor de tweede keer vader
Schuiven naar boven