Zoon Peter van der Vorst trots dat hij twee vaders heeft

Bron: Nu.nl, 31 december 2015

De 7-jarige zoon van Peter van der Vorst en diens echtgenoot Sander, is trots dat hij twee vaders heeft.
“We hadden gedacht dat het veel meer zou spelen, maar eigenlijk gaat het daar nauwelijks over”, antwoordt Van der Vorst in gesprek met Margriet op de vraag of de twee vaders vaak gespreksonderwerp op de school van hun geadopteerde zoontje zijn.

“Heel af en toe krijgt hij er een vraag over en dan zegt hij vol trots: ‘Ik heb twee vaders en mijn moeder woont in Amerika.’ Alle kinderen van zijn school kennen ons ook al vanaf hun eerste schooldag, dus voor hen is het gewoon een gegeven”, zegt de presentator.

Volgens hem is het hebben van twee vaders of moeders de laatste jaren ook veel normaler geworden.

Publiciteit
Hoewel Van der Vorst een carrière heeft opgebouwd door bekende Nederlanders voor de camera te halen en ook anonieme Nederlanders in programma’s als Verslaafd een miljoenenpubliek te bieden, wil hij zijn eigen kind liever uit de publiciteit houden. Maar dat is niet heel eenvoudig, stelt hij.

“Sander zit ook helemaal niet op media-aandacht te wachten. Tot vier jaar geleden woonden we in Amsterdam-Zuid, het jachtgebied van de roddelpers, en daar stonden ze met telelenzen achter de bomen. Ik kon niet met Levi de straat op zonder te worden vastgelegd.”

Hij vertelt dat ze daarom naar Abcoude zijn verhuisd. “Nu hebben we daar nauwelijks meer last van.”

Beeld: Vara

Zoon Peter van der Vorst trots dat hij twee vaders heeft
Schuiven naar boven