HEMA organiseerde tijdens de pride-week het prachtige HEMA-kraamfeest

HEMA viert Kraamfeest voor regenbooggezinnen tijdens Pride Amsterdam

 

HEMA organiseerde dit jaar tijdens Pride Amsterdam het HEMA Kraamfeest. De winkelketen viert daarmee de liefde tussen ouder en kind, in het bijzonder in regenbooggezinnen.

HEMA riep de hulp in van Meer dan Gewenst en het COC om drie gezinnen te vinden die hun kraamfeest willen vieren. Dat is – natuurlijk! – gelukt. Twee van hen hebben een kind gekregen via draagmoederschap of donorschap en één gezin is een meeroudergezin.

Het is niet de eerste keer dat HEMA laat zien dat het de LHBTI-gemeenschap een warm hart toedraagt. CEO Tjeerd Hegen: ’’HEMA is voor iedereen en iedereen moet de liefde kunnen vieren. Dit zal het vierde jaar worden dat wij deze boodschap tijdens Pride uitdragen, dit jaar met het HEMA Kraamfeest. We vinden namelijk dat het vormen van een gezin voor iedereen mogelijk zou moeten zijn. De liefde tussen ouder en kind, in wat voor soort gezin dan ook, is waar het om gaat.”

Barbara Barend

Tijdens het – besloten – kraamfeest zullen de regenbooggezinnen in het zonnetje worden gezet en samen met hun familie en vrienden die liefde voor hun pasgeboren kindje vieren. Van kraamtaart tot wieg, tijdens deze dag zal het hen aan niets ontbreken ontbreken.

Barbara Barend heeft tijdens het Kraamfeest aanwezig zijn om meer over haar ervaringen als regenbooggezin te vertellen. ‘’Als klein meisje wist ik één ding zeker, ik wilde later als ik groot was moeder worden. Dat verlangen is nooit veranderd, ook niet toen ik ontdekte dat ik op vrouwen viel. Niemand moet zich van die wens laten weerhouden om het simpele gegeven dat je geen ‘’traditionele relatie’’ hebt. Daarom juich ik het HEMA Kraamfeest ook toe, om zo dit onderwerp bespreekbaar te maken’’, aldus Barbara.

Impressie Kraamfeest

Er  is een prachtig filmpje gemaakt van dit HEMA Kraamfeest. Hieronder kun je deze impressie zien.

HEMA organiseerde tijdens de pride-week het prachtige HEMA-kraamfeest
Schuiven naar boven