Speeddaten voor homoseksuele wensouders

Een nieuwe manier om een gezin te vormen.

Steeds meer homo’s en lesbo’s hebben een kinderwens. Invulling geven aan die wens is een stuk complexer vergeleken met hetero’s. Veel roze wensouders kiezen voor co-ouderschap. Maar waar ontmoet je een wensouder van het andere geslacht om zo’n spannend traject mee te bewandelen? Op 20 maart 2014 organiseert Stichting Meer dan Gewenst voor de derde keer een speeddate avond waar wensvaders, wensmoeders en donoren elkaar kunnen ontmoeten.

‘De belangstelling voor onze activiteiten en het bezoek op onze website is de laatste jaren enorm toegenomen. We zien steeds vaker dat homostellen met een alleenstaande heterovrouw of een lesbisch stel gezamenlijk kiezen voor kinderen,’ zegt Marc Faber, bestuurslid van Meer dan Gewenst en zelf vader van een tweeling. ‘Veel mensen vinden elkaar via de website van Meer dan Gewenst waar wensouders oproepjes plaatsen om een donor of co-ouder te vinden. Toch is er veel behoefte aan een speeddate, omdat de eerste, persoonlijke indruk zoveel meer zegt dan een mailtje’.

Tijdens de speeddate kunnen mensen elkaar leren kennen in korte gespreken van 9 minuten. “Ik vind het bijzonder dat mensen hun diepste wensen zo openlijk met elkaar delen,” zegt Sanne, een van de xx bezoekers van de laatste speeddate. Ze is hetero, single en 40, dus de tijd dringt. Ze heeft op de laatste speeddate een leuke homoman ontmoet met wie ze nu in gesprek is. Alleen doen is voor haar geen optie: “Ik vind het voor een kind belangrijk dat hij of zij in ieder geval twee ouders heeft.” De allereerste speeddate in xx heeft overigens al een concreet resultaat opgeleverd. NL:

Sara Coster, bestuurslid van Meer dan Gewenst en kinderwenscoach zal de avond inleiden. Tussen de gesprekken door is er tijd om met een hapje en een drankje meer informatie in te winnen bij de aanwezige leden van Meer dan Gewenst over donorschap, co-ouderen en draagmoederschap met een roze tintje.

Stichting Meer dan Gewenst

Stichting Meer dan Gewenst zet zich in voor lesbo’s, homo’s en biseksuelen die gekozen hebben voor kinderen binnen hun relatie. Hiervoor organiseert zij o.a. wensouderbijeenkomsten en activiteiten voor kinderen met roze ouders. De eerst volgende wensouderbijeenkomst is op zaterdag 23 november. Meer informatie over deze bijeenkomsten en de activiteiten van Meer dan Gewenst zijn te vinden op www.meerdangewenst.nl.

Praktische informatie speeddate

Datum: donderdagavond 20 maart 2014 van 20:00 – 22:00 uur

Deelname: In verband met de te maken indeling van de gesprekken, is aanmelden vooraf noodzakelijk. Dit kan via speeddate@meerdangewenst.nl. De kosten bedragen 15 euro per persoon. (exclusief 1,50 ticketkosten)

Locatie: Amsterdam, exacte locatie wordt doorgegeven na aanmelding

Voor de co-ouderschapsconstructie focussen we dit keer op de Randstad.

Speeddaten voor homoseksuele wensouders
Schuiven naar boven