Ontmoetingsdag voor kinderen met homo ouders

Je bent niet de enige!

Gezinnen met één of meer homo-ouders komen steeds vaker voor. Toch zijn de meeste gezinnen nog traditioneel samengesteld. Als kind van roze ouders kun je zo maar het gevoel krijgen dat je de enige bent, zeker als je wat ouder wordt. Op 19 april organiseert Meer dan Gewenst een dag speciaal voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar uit roze gezinnen. Kinderen kunnen er spelenderwijs contacten leggen en ervaringen met elkaar delen. En de ouders natuurlijk ook!

Jonge kinderen zijn zich nog niet bewust van de bijzondere gezinssituatie waarin ze leven. Ze weten niet beter of een gezin met twee mama’s of papa’s is de normaalste zaak van de wereld. Rond hun 8ste levensjaar worden kinderen zich meer bewust van hun omgeving en de omgeving van hen. Ze zijn bezig met vriendschappen, erbij horen en wat anderen van hen vinden. Dat levert vaak nieuwe vragen en ervaringen op. “Mijn zoon van 8 heeft twee papa’s,” zegt Sara Coster van Meer dan Gewenst. “Toen een vriendje de trouwfoto bekeek riep hij: oh, jouw vaders zijn homo! Mijn zoon had daar nog nooit van gehoord. Ja, als scheldwoord op het voetbalveld. Voor hem is het heel normaal maar hij komt nu op de leeftijd dat de buitenwereld er wat van gaat vinden.”

Sommige kinderen kunnen zich eenzaam voelen als ze ervaring niet kunt delen met vriendjes of familie maar zelfs als dat wel kan, is het ontmoeten kinderen uit eenzelfde gezinssituatie belangrijk. Henny: Reden genoeg dus om deze kinderen eens bij elkaar te brengen.

Wat gaan we doen:

Agenda: wat gaan we doen…

Wat ter ontspanning? Klimmen in Amsterdamse Bos? Bouwspeelplaats Het Landje in Rembrandtpark. http://www.kidsproof.nl/Amsterdam/Huttenbouwspeelplaats-t-Landje/Bouwspeelplaats-Het-Landje

Breng je roze ouderschap nog als gespreksonderwerp? (In een kringgesprek naar aanleiding van vragen? Of naar aanleiding van theaterstuk? Naar aanleiding van een verhaal. Of gewoon spontaan? En als we zaken ter sprake brengen, wat dan? En wie heeft behoefte aan wat. Meisje van 12 misschien meer behoefte aan gesprek dan jongetje van 8.

Stichting Meer dan Gewenst

Stichting Meer dan Gewenst zet zich in voor lesbo’s, homo’s en biseksuelen die gekozen hebben voor kinderen binnen hun relatie. Hiervoor organiseert zij o.a. wensouderbijeenkomsten en activiteiten voor kinderen met roze ouders. De eerst volgende wensouderbijeenkomst is op zaterdag 23 november. Meer informatie over deze bijeenkomsten en de activiteiten van Meer dan Gewenst zijn te vinden op www.meerdangewenst.nl.

Ontmoetingsdag voor kinderen met homo ouders
Schuiven naar boven