Verslag eerste Belgische Speeddate voor holebi’s en singles met kinderwens

Na vijf zeer succesvolle roze kinderwens-speeddates in Nederland organiseerde Sara Coster in juni voor het eerst een kinderwens speeddate voor holebi’s en singles in België. Er verscheen vooraf een groot artikel over in De Morgen, met onder andere het verhaal van de tweede Nederlandse “speeddate-baby”. Aansluitend werd Sara geïnterviewd door diverse radio-zenders. Deze publiciteit was zeer welkom, en er kwamen maar liefst 37 aanmeldingen binnen! O.a. homostellen die een wensmoeder zoeken om mee te co-ouderen, single vrouwen die juist die homostellen zoeken, en donoren, lesbische stellen en single vrouwen die ook graag contact willen met elkaar.

Een hartverwarmende avond
Het was een hartverwarmende avond. De deelnemers kwamen zeer zenuwachtig binnen, maar het ijs was al snel gebroken. Er waren reacties als “ik dacht altijd dat ik zou moeten kiezen tussen mijn geaardheid en mijn kinderwens”.
En de volgende dag mailde iemand anders: “Ik voel me vandaag heel raar, heel emotioneel ook… omdat ik voel dat ik nog nooit zo dicht gestaan heb bij iets onbereikbaars wat ik nooit voor mogelijk heb gehouden: een eigen kind! Ik kijk vandaag erg veel naar jonge ouders met hun kleine kinderen, wat ik voorheen nooit deed. Ik ben immers homo. Ik kan het niet geloven dat ik toch misschien ooit papa kan worden…”

Volgende speeddates in België
Er zullen hopelijk vaker dergelijke speeddates georganiseerd gaan worden. Wil je daarover op de hoogte gehouden worden, neem dan contact op met Sara Coster.

Verslag eerste Belgische Speeddate voor holebi’s en singles met kinderwens
Schuiven naar boven