Steeds meer homo’s met een kinderwens

Meer dan Gewenst ziet dan ook een toename van het aantal belangstellenden die met de hulp van een draagmoeder hun kinderwens in vervulling willen laten gaan. Veel mannen wijken uit naar de Verenigde Staten, omdat het daar juridisch en medisch allemaal een stuk eenvoudiger is dan in Nederland. Het ministerie van Veiligheid en Justitie ziet deze toename ook en onderzoekt hoe de Nederlandse wetgeving beter kan aansluiten op deze toenemende vraag.

Ook ziet Meer dan Gewenst een sterke toename van co-ouderschapsvormen. Een homostel kiest er steeds vaker voor om met een alleenstaande (hetero) vrouw van midden dertig, die niet de ideale partner heeft gevonden, hun kinderwens in vervulling te laten gaan en kinderen via een co-ouderconstructie samen op te voeden.

Specifiek voor homo’s met kinderwens organiseert Meer dan Gewenst wensvaderbijeenkomsten. De eerst volgende bijeenkomst is op 13 oktober. Ook is er een speeddate avond gepland, om een eerste contact tussen wensvaders en wensmoeders te leggen. De eerste speeddate in april was een daverend succes. Er zijn diverse co-ouderstellen ontstaan. De volgende speeddate is op 8 november. 

(PS Deze bijeenkomsten hebben inmiddels plaatsgevonden. Zie voor komende activiteiten ons programma.)

Steeds meer homo’s met een kinderwens
Schuiven naar boven