Dringende oproep aan kinderen van roze ouders

Ben jij opgegroeid met homoseksuele ouders, of is één van je ouders misschien later uit de kast gekomen?

Ben jij tussen de 12 en 18 jaar dan nodigen we je graag uit voor een gesprek over ouderschap!

Waarom?
In Nederland zijn er allerlei soorten gezinnen en families. Met een moeder of vader, met een moeder en vader, met twee moeders en/of twee vaders. Andere kinderen zijn geadopteerd of groeien op in een pleeggezin. De Nederlandse wet houdt nog geen rekening met alle soorten gezinnen. Om wel goed met al deze verschillen rekening te houden wordt er nu onderzoek gedaan. En vooral naar de ervaringen en ideeën van kinderen en jongeren over opgroeien met bijvoorbeeld homo en lesbische ouders. En daarom willen we jou dus graag spreken!!

Wat gaan we doen
Samen met andere jongeren met homo en lesbische ouders houden we een groepsinterview over het onderwerp ouderschap. Het is een interview en tegelijk een open gesprek. Je geeft je ideeën, en je hoort wat andere jongeren over het onderwerp vinden. De bijeenkomst zal ongeveer 1.5 uur duren en na afloop is er pizza. Ook krijg je voor je deelname een vergoeding van 10 euro.

Waar en wanneer
De bijeenkomst vindt plaats op 12 mei van 16.00 tot 17.30 bij Stichting Alexander (Herenmarkt 93, Amsterdam).

En dan
We houden dit soort gesprekken met allerlei groepen jongeren. Daar maken we een verslag van (namen worden niet genoemd, alleen ideeën en meningen van jongeren). Het verslag wordt gebruikt om advies te geven aan de mensen die de nieuwe wet gaan maken.

Wil je meer weten?
Wij zijn onderzoekers van Stichting Alexander. We doen veel onderzoek met kinderen en jongeren over onderwerpen die voor henzelf belangrijk zijn. Dat doen we al 20 jaar, en door heel Nederland. We horen graag van jou: als je zelf nog vragen hebt, en als je mee wilt doen. Neem dan contact op met ons. Je kunt bellen met Margriet Wiersma of Fabian Handschin via 020-6263929, of een mailtje sturen aan wiersma@st-alexander.nl of handschin@st-alexander.nl.

Dringende oproep aan kinderen van roze ouders
Schuiven naar boven