Oproep in All You Need: homostel zoekt draagmoeder

Bron: AD.nl, 25-1-2016, Suzanne Borgdorff

De camera met het kloppende liefdeshart van All You Need is Love stopte zaterdagavond bij een moeder die een bijzondere oproep voor haar zoon en schoonzoon deed. Leon (25) en zijn vriend Roy (29) uit Sassenheim willen niets liever dan samen een kindje opvoeden. Het liefdesprogramma van Robert ten Brink moet hen daarbij helpen. Homostel zoekt draagmoeder op nationale tv.

“Lieve Leon en Roy. Jullie zijn twee fantastische gasten en jullie hebben de love gevonden. Maar er is één ding: jullie willen zo graag een kindje samen en dat is verrot moeilijk voor twee mannen. Dus eigenlijk wil ik Nederland vragen: is er een draagmoeder die dit geluk wil bezegelen met een kind? Jullie verdienen het, ik hou zo van jullie”, zo begon Nancy Keereweer zaterdag haar opmerkelijke oproep in All You Need. Een meelevend ‘ahhhh’ klonk door de studio en Twitter stroomde vol met positieve reacties. Een dag later kwamen de kijkcijfers binnen. 1.864.000 mensen zagen de bijzondere oproep van Nancy. Is één van hen de draagmoeder waar Leon en Roy zo op hopen?

De twintigers uit Sassenheim zijn al 8,5 jaar samen. Ongeveer vijf jaar geleden kwam de kinderwens en gingen ze het adoptietraject in. “Maar dat schoot totaal niet op. Adoptie kost belachelijk veel. Soms loopt het op tot 40.000 euro. En dat geld hebben we echt niet”, vertelt Leon, nog vol van wat zich afgelopen weekend onverwachts afspeelde. “Via pleegzorg wilde het ook niet lukken. Dan willen ze dat je je baan opzegt en dat is helemaal geen optie.” En dus richt het stel zich nu op draagmoederschap. “Daar komt van alles bij kijken en het gaat om een lange procedure.” Hij legt uit dat het gevoel een belangrijk aspect is. “Je moet goed bij elkaar passen en de wensen moeten op elkaar worden afgestemd. Want we vinden het niet erg als ze het kindje wil blijven zien. Het kan allemaal samen. Als ze maar lief en zorgzaam is.” De jongens willen zo graag ouders worden, dat in hun huis én vakantiehuis een kamertje leegstaat voor de baby.

Taboesfeer
Twee dagen na de uitzending loopt het aantal reacties nog niet storm, maar producent Endemol is toch zeer tevreden. “Ik weet geen exact aantal, maar het zijn er ruim tien. Die gaan we nu natrekken. En dan gaan we de vrouwen samenbrengen met de mannen. Totdat er een match is”, aldus woordvoerder Sander Palten. Hij vindt het initiatief van Nancy erg dapper en lief. Het is de eerste keer dat in All You Need een oproep voor een draagmoeder is gedaan. “We hopen op zo veel mogelijk reacties. Nancy is zo ontzettend lief. Ze wil gewoon haar hele gezin bij elkaar hebben. Je gunt het die jongens enorm.” Dat Nancy’s actie niet precies aansluit bij de doorgaans zoete liefdesverklaringen in het programma, deert Endemol niet. “Zo’n vraagstuk als dit haalt het alleen maar uit de taboesfeer.”

Ook Leon is meer dan tevreden als hij op zaterdagavond terugkijkt. Moeder Nancy, die via Facebook ook een aantal reacties van potentiële draagmoeders mocht ontvangen, lokte haar zoon en schoonzoon met de smoes dat ze kaartjes voor de liefdesshow had gewonnen naar de studio. “En dat staat er ineens een camera op je snuit. Maar het is ontzettend leuk dat ze dit gedaan heeft.”

Wil jij Leon en Roy helpen? Stuur dan een mailtje naar internet@ad.nl. Wij (AD) zorgen dat jouw informatie goed terecht komt.

Oproep in All You Need: homostel zoekt draagmoeder
Schuiven naar boven