COC Limburg organiseert een kleurwedstrijd – doe mee!

Jouw ontwerp op de cover van een uniek en vernieuwd concept, dat wel eens de landelijke media kan halen? Je creativiteit aanwakkeren door op een andere manier te illustreren? Wil jij je teken skills aan meer dan 1000 kinderen laten zien? Dan is deze wedstrijd iets voor jou!

Kleurboek
Anno 2015 groeien er in Nederland minstens 25.000 kinderen op in een ‘roze gezin’. Gezinsdiversiteit is nu meer dan ooit een thema onder de kinderen. Het is belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd leren omgaan met deze diversiteit, zodat ze op latere leeftijd met een open blik naar onze maatschappij kijken. De lagere school is de uitgelezen plaats om kinderen respect voor verschillen aan te leren. Nog te vaak wordt het ‘stereotype gezin’ afgebeeld in boeken, inkleur prenten, et cetera.

Een kleurboek, met 10 kleurplaten waarbij gezinsdiversiteit het hoofdthema is, biedt een laagdrempelig en praktisch antwoord op deze vraag! COC Limburg organiseert daarom een illustrator wedstrijd voor een kleurplaat waar de gezinsdiversiteit naar voren komt. Denk aan 2 mama´s of een alleenstaande papa… 3 oma´s…

Doe mee!
Kleurplaten kunnen ingestuurd worden tot 17 mei 2015. Op 1 juni 2015 maken we de shortlist bekend! Allemaal winnaars, want deze 10 kleurplaten zullen schitteren in het kleurboek. De grote winnaar wordt op 20 juni bekend gemaakt tijdens de landelijke voorlichtingsdag. De winnende illustratie komt op de cover van het allereerste kleurboek met als thema gezinsdiversiteit. Ook krijgt de winnaar een waardebon van 100 euro  aangeboden door Kunstenaars benodigdheden `Peter van Ginkel`.

Doe mee!

Meer info / kleurplaten insturen
www.veiligeschoollimburg.nl

COC Limburg organiseert een kleurwedstrijd – doe mee!
Schuiven naar boven