Verslag wensouderborrel 24 november 2012

Zaterdag 24 november 2012 organiseerde Meer dan Gewenst een wensouderbijeenkomst in Amsterdam. Deze bijeenkomsten zijn vooral bedoeld voor wensouders, die zich nog willen oriënteren op mogelijk ouderschap (in welke fase dan ook), maar ook mensen die al kinderen hebben zijn van harte welkom.
De opkomst was heel erg groot, we bléven stoelen aanslepen, hartverwarmend!

Een lesbische moeder vertelde haar ervaringsverhaal en benadrukte het “gunnen”. Haar zoon heeft een bijzondere band met de donor, waardoor er meer contact is tussen vader en zoon dan in eerste instantie de bedoeling was, maar iedereen in het gezin gunt elkaar dit. Heel mooi!
Verder sprak een homo-vader (co-ouderschap tussen 2 mannen en 2 vrouwen), bij wie “de wolk” helaas donker is geworden.
En heel bijzonder was dat we voor het eerst sprekers hadden van de stcihting Jongeren met een Homo-ouder. Twee zussen die opgegroeid zijn in een lesbisch gezin (onbekende donor) vertelden hun prachtige verhaal. Mooi detail is dat een van de zussen nu samen met haar vrouwelijke partner bezig is met hun eigen kinderwens.

Na de forumdiscussie vertelde Dr. Loes van Gelderen (ze is inmiddels gepromoveerd!) over haar proefschrift n.a.v. langlopend onderzoek naar kinderen van lesbische moeders, was er aandacht voor het juridische stuk en werd er in subgroepjes over stellingen gepraat. In de pauzes werden er veel visitekaartjes en papiertjes met gekrabbelde mailadressen uitgewisseld.

Het was weer een bijzondere middag!

Verslag wensouderborrel 24 november 2012
Schuiven naar boven