Verslag (Wens) ouderbijeenkomst 15 september 2012

Verslag wensouderbijeenkomst 15 september 2012

De opkomst was groot en het was weer een bijzondere middag. De meeste mensen hadden een blauwe sticker (ik ben nog zoekende, dwalende, denkende) de minderheid had een gele (ik weet al met wie en hoe en wat, of ben zelfs al verder).

Eerst werden er centraal een aantal ervaringsverhalen verteld door enkele sprekers en enkele bestuursleden. Het was een mooie mix tussen lesbisch ouderschap (met een bekende donor), een homostel die op het punt stonden om hun tweeling geboren te zien worden (via een draagmoeder in de US) en een man die “donor met actieve rol” zou worden, maar die met lege handen eindigde. Er werd verteld over zowel de roze, als de grijze wolken en er was gelegenheid om vragen te stellen.

In de pauze zochten mensen elkaar op, wisselden ervaringen en gedachten uit en soms ook telefoonnummers. Na de pauze was er eerst centraal een kort juridisch verhaal (10 minuten). Kort, omdat het juridische stuk zo verschillend is voor de vele verschillende gezinsvormen.

Daarna splitste de groep zich op om aan de hand van stellingen met elkaar te praten. Er ontstonden in sommige groepen diepgaande, warme en bijzondere gesprekken. Eén van de groepen praatte verder met de juriste tot al hun vragen beantwoord waren en daarna over enkele van de stellingen.

 

Verslag (Wens) ouderbijeenkomst 15 september 2012
Schuiven naar boven