Verslag wensouderbijeenkomst 12 mei 2012 Amsterdam

Bij binnenkomst werd je opgevangen door een vrijwilliger van Meer dan Gewenst en kon je kiezen of je een blauwe sticker wilde (ik ben nog zoekende, dwalende, denkende), een gele (ik weet al met wie en hoe en wat, of ben zelfs al verder) of helemaal geen sticker.

Eerst werden er centraal een aantal ervaringsverhalen verteld door enkele sprekers en enkele bestuursleden. Het was een mooie mix tussen lesbisch ouderschap (met een bekende donor), een homostel dat co-oudert met een hetero-vrouw en nog wat varianten. Er werd verteld over zowel de roze, als de grijze wolken en er was gelegenheid om vragen te stellen.

In de pauze raakten mensen al flink met elkaar en met de aanwezige “roze ouders” in gesprek. Na de pauze was er eerst centraal een kort juridisch verhaal (10 minuten). Kort, omdat het juridische stuk zo verschillend is voor de vele verschillende gezinsvormen.

Daarna splitste de groep zich op om aan de hand van stellingen met elkaar te praten. Er ontstonden in sommige groepen diepgaande, warme en bijzondere gesprekken. Eén van de groepen praatte verder met de juriste tot al hun vragen beantwoord waren en daarna over enkele van de stellingen.

Reactie van een deelneemster: “Ik kwam met een heleboel vragen. Die zijn allemaal beantwoord. Maar ik ga met nog veel meer vragen naar huis. Maar dat is goed, ik heb weer een heleboel stof om over na te denken bij deze belangrijke keuze in mijn leven! Dank jullie wel! ”

Na afloop stonden er nog lang mensen voor de deur met elkaar te praten.

Verslag wensouderbijeenkomst 12 mei 2012 Amsterdam
Schuiven naar boven