Roze ouderschapsbijeenkomst Noord-Nederland op 1 februari 2015

Dit het programma van Meer dan Gewenst. LET OP: Deze agenda is voorbehouden aan wijzigingen. De data en activiteiten kunnen nog wijzigen totdat de kaartverkoop open is. Schrijf je in op onze nieuwsbrief, houd onze site en onze social media kanalen in de gaten om op de hoogte gehouden te worden van de activiteiten.

Wil je deelnemen aan een speeddate? Dan kan je via dit formulier op de hoogte gehouden worden van het actuele aanbod van speeddates.

Voor activiteiten van andere organisaties/partijen klik HIER. Wil je vrijwilliger worden? Klik dan HIER. Heb je vragen of opmerkingen over ons programma? Stuur dan een mail naar activiteiten@meerdangewenst.nl

Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Roze ouderschapsbijeenkomst Noord-Nederland op 1 februari 2015

Datum & tijd: 1 februari 2015, 13:00 - 17:00 uur

Roze Ouderschap Noord-Nederland (RONN) organiseert op zondag 1 februari 2015 een ouderschapsbijeenkomst.

Zondag 1 februari is er weer een roze ouderschapsbijeenkomst in Groningen, met een speeddate waar roze wensouders een partner kunnen vinden om hun wens in vervulling te laten gaan.

Het persbericht van RONN

Speeddaten voor singles, homo- en lesbostellen om een kind te krijgen, dat het succesvol is dat bleek wel uit de hoeveelheid deelnemers bij de speeddate in 2014 georganiseerd door het COC Groningen/Drenthe.

En juist omdat het zo populair is en dat kinderen krijgen door mensen van het zelfde geslacht geen taboe meer is heeft het COC een werkgroep opgericht. En zo is RONN geboren Roze Ouderschap Noord-Nederland.

Mensen hebben vaak vragen over hoe ze als lesbisch of homo (stel) toch een kind kunnen krijgen. Vaak is dit een langgekoesterde wens maar kan de doelgroep niet een donor of een co-ouder vinden om deze wens ook mogelijk te maken.

De werkgroep Roze Ouderschap Noord-Nederland organiseert daarom op 1 februari 2015 een bijeenkomst waar roze (wens) ouders en potentiële donoren en/of co-ouders elkaar kunnen ontmoeten om hun gezamenlijk wens vorm te geven. Tijdens de speeddate kun je kort met elkaar in gesprek gaan om vervolgens een echte afspraak te maken om te kijken of er een match is.

Daarnaast zijn er workshops te volgen over de juridische aspecten van o.a. donorcontracten en adoptie, wat houdt pleegzorg in, alles over adoptie en Stichting Meer dan Gewenst, de landelijke stichting van en voor lesbo(wens)moeders en homo(wens)vaders, is ook aanwezig.

In het roze ouderschapcafé kunnen ouders en wensouders samen sparren over zwangerschap en opvoedingsthema’s onder het genot van een hapje en een drankje.

Praktische informatie

Alle drie de evenementen zullen gehouden worden bij kinderopvang SKSG Kastanjeplein aan de Nieuwstad 12 te Groningen. De speeddate start om 13.00 uur, de workshops en het Roze ouderschapscafé om 15.00 uur. De deelname is gratis en er is kinderopvang aanwezig.

Graag aanmelden via ronn@cocgroningen.nl

Meer informatie is terug te vinden op de Facebookpagina Roze Ouderschap Noord-Nederland.

Roze ouderschapsbijeenkomst Noord-Nederland op 1 februari 2015

Details

Date:
1 februari 2015
Time:
13:00 - 17:00
Soort activiteit:
Activiteit van een externe organisatie

Locatie

Groningen, RONN
Kinderopvang SKSG Kastanjeplein , Groningen ,Nieuwstad 12 ,Nederland
+ Google Maps
Schuiven naar boven