Eerste bijeenkomst RONN groot succes

Op zondagmiddag 1 februari opende kinderdagverblijf Kastanjeplein haar deuren voor roze (wens)ouders in Noord-Nederland. RONN (werkgroep Roze Ouderschap Noord-Nederland vanuit COC Groningen-Drenthe) kijkt met veel plezier terug op een geslaagde bijeenkomst met speeddates, workshops en het roze ouderschapscafé. Mede dankzij de informele setting waarbij ook kinderopvang was geregeld, werd het een hele ontspannen middag. 

We startten met de speeddates voor wensouders. In vijf rondes konden mannen en vrouwen(stellen) kort kennismaken met als doel om de mogelijkheid af te tasten om samen hun kinderwens vorm te geven. Na afloop werd nagepraat in het roze ouderschapscafé in de gezellige keuken van het kinderdagverblijf. Ook stroomden de deelnemers voor het tweede deel van het programma binnen. 

Het tweede deel van de middag bestond uit workshops. De deelnemers konden tweemaal een keuze maken uit de volgende informatieve en professionele workshops: 

  • Theo Bakker van de stichting Meer dan Gewenst vertelde zijn eigen verhaal: hoe hij vader geworden is, samen met zijn man en een lesbisch stel. Een mooi foto verhaal. 
  • Martijn Mok van Meerburg & Mok Advocaten en Mediators ging in op diverse juridische aspecten van roze ouderschap, onder meer de wettelijke status van meemoeders, het belang van het afsluiten van gespecialiseerde donor- en co-ouderschapscontracten en de rechten van pleegouders.
  • Marchien Timmer van Yorneo Pleegzorg Drenthe sprak over de uitdagingen bij de zorg voor pleegkinderen, aangevuld met ervaringen van mensen die al bij pleegouder zijn.

We bedanken de sprekers voor hun betrokkenheid en inzet en SKSG Kastanjeplein voor hun gastvrijheid in het beschikbaar stellen van hun mooie kinderdagverblijf.

Eerste bijeenkomst RONN groot succes
Schuiven naar boven