Droom homostel ‘All You Need’ komt uit

Bron en afbeeldingbndestem, 14 februari 2017

Het homostel Leon (26) en Roy (30) uit Sassenheim beleeft een extra bijzondere Valentijnsdag nu ze via een draagmoeder binnenkort een baby verwachten. Ruim een jaar geleden deden de twee een hartverwarmende oproep in het liefdesprogramma All You Need is Love met de vraag wie hun liefde kan bezegelen met een kindje. Nu komt hun droom uit.

Het was Nancy, de moeder van Leon, die in januari ‘dokter Love’ Robert ten Brink aanklampte met de mededeling dat het ‘verrot moeilijk’ is voor een Nederlands homostel een baby te krijgen. Leon en Roy liepen tegen een berg van regeltjes op en geld voor een adoptie was er niet.

Na hun oproep op tv zagen de Sassenheimers verschillende vrouwen die hen wilden helpen, maar de klik bleef uit. Totdat ze via via in contact kwamen met Fabiënne en haar vriend Matthijs, ook wonend in Sassenheim. ,,Vanaf het eerste moment was die klik er. We keken niet weg van elkaar en het voelde gewoon goed”, blikt Leon terug op het moment dat hij en zijn grote liefde Roy in maart met het koppel praatte.

Het belangrijke onderwerp – het draagmoederschap – bleef nog onbesproken. ,,Maar we zaten continu op de app. Toen we er eenmaal over begonnen waren, was het officieel.”

Nadat het koppel onder begeleiding van de huisarts en draagmoederschap-stichtingen aan alle regeltjes hadden voldaan, kwam er al snel goed nieuws. Fabiënne was al na één poging zwanger. ,,We stonden perplex en waren sprakeloos. Je kunt zoiets met zoveel woorden uitleggen, maar die heb ik gewoon niet. Nog steeds besef ik het soms niet”, aldus een enthousiaste Leon. ,,We zijn zo lang met onze kinderwens bezig geweest, dat je bijna niet meer denkt aan het moment dat het écht lukt.”

Inmiddels is de kinderkamer ingericht voor de komst van een jongetje. Op 9 maart hopen Leon en Roy papa te worden. ,,Als het straks zover is, dan willen we bij de bevalling zijn. We willen het iets van ons viertjes maken.”

Bevalling
Ook over de toekomst is nagedacht. ,,Wij voeden het kindje op, maar Fabiënne en Matthijs blijven ‘oom en tante’. Wij zien ze als familie en willen altijd eerlijk blijven naar onze zoon.” Leon en Roy vinden het belangrijk dat draagmoederschap een benaderbaar onderwerp blijft. ,,Er zijn zo veel mensen die ons hebben geholpen na All You Need en de aandacht in het AD. Ik vind het prachtig om te zien dat mensen er graag over praten!”

En toekomstige oma Nancy? ,,Haar ogen schieten vol als ze denkt aan de baby. We hebben dit allemaal aan haar te danken.”

 

Droom homostel ‘All You Need’ komt uit
Schuiven naar boven