Congres ‘Gender en seksuele diversiteit in het primair onderwijs’

Dit het programma van Meer dan Gewenst. LET OP: Deze agenda is voorbehouden aan wijzigingen. De data en activiteiten kunnen nog wijzigen totdat de kaartverkoop open is. Schrijf je in op onze nieuwsbrief, houd onze site en onze social media kanalen in de gaten om op de hoogte gehouden te worden van de activiteiten.

Wil je deelnemen aan een speeddate? Dan kan je via dit formulier op de hoogte gehouden worden van het actuele aanbod van speeddates.

Voor activiteiten van andere organisaties/partijen klik HIER. Wil je vrijwilliger worden? Klik dan HIER. Heb je vragen of opmerkingen over ons programma? Stuur dan een mail naar activiteiten@meerdangewenst.nl

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Congres ‘Gender en seksuele diversiteit in het primair onderwijs’

Datum & tijd: 2 november 2022, 14:00 - 18:00 uur

Op woensdag 2 november 2022 organiseren COC Nederland en Rutgers een landelijk congres rondom het thema gender en seksuele diversiteit in het primair onderwijs. Dit congres richt zich op alle leerkrachten en schoolleiders uit het primair onderwijs die meer tools en handvatten willen krijgen om op effectieve wijze aandacht te besteden aan gender en seksuele diversiteit op school. De onderwijscommissie van Meer dan Gewenst zal ook aanwezig zijn.

Tijdens het congres kijken we samen naar manieren om gender en seksuele diversiteit een plek te geven binnen het primaire onderwijs in de vorm van boeiende lezingen en activerende workshops. Zo zal onder andere Joyce Endendijk (Universiteit Utrecht) ingaan op genderstereotypering en de rol hiervan in het onderwijs en Hanneke Felten (Movisie) bespreekt discriminatie rond de lhbti+ community. Verder komen onderwerpen als vooroordelen, sociale veiligheid en inclusief lesgeven aan bod tijdens activerende workshops. Daarnaast biedt het congres de mogelijkheid om anderen uit het werkveld te ontmoeten, met elkaar in gesprek te gaan en op deze manier kennis te delen en te vergaren. Onder andere tijdens de afsluiting met eten en drankjes.

Meer informatie over de programmadetails en kosteloos inschrijven kan via COC Nederland.

Programma:
13:30 Inloop
14:00 Opening door Naomi Antonius (moderator)
14:10 Panelgesprek over het belang van aandacht voor seksuele- en genderdiversiteit in het primair onderwijs met Manon Prevoo (schoolleider), Jeroen Horvers (COC Nederland), Elsbeth Reitzema (Rutgers)
14:30 Lezing over genderstereotypen in het primair onderwijs door Joyce Endendijk* (Universiteit Utrecht)
15:00 Pauze
15:30 Lezing ‘Wat werkt (niet) om vooroordelen, stereotypen en discriminatie onder kinderen te voorkomen en te verminderen?’ door Hanneke Felten* (Movisie)
16:00 Workshops: keuze uit vier workshops
1) Genderdiversiteit in je klas door Jonah Lamers (Transketeers, De Genderbread Kit)
2) Seksuele diversiteit door Shirodj Raghoenath (Bi+ Nederland)
3) Inclusief lesgeven door Dounia Jari (RADAR en Maruf)
4) Sociale veiligheid en seksuele integriteit door Elsemiek Schepers (Stichting School & Veiligheid)
16:45 Pauze
17:00 Kennis in praktijk
17:30 Geleerde lessen terugkoppelen
17:45 Lancering queerkinderboeken + leerkrachtennetwerk
18:00 -19.00 Einde met avondeten en drankje

Afbeelding via Unsplash.

Congres ‘Gender en seksuele diversiteit in het primair onderwijs’

Details

Date:
2 november 2022
Time:
14:00 - 18:00
Soort activiteit:
Activiteit van een externe organisatie
Website:
https://basisschool.coc.nl/congres/

Locatie

Utrecht

Organisatoren

COC Nederland
Rutgers
Schuiven naar boven