Gekende eiceldonor gezocht (voor bevruchting met gekende spermadonor)

Wie begrijpt hoe groot mijn wens nog is, heeft of kent iemand die eicellen ‘over’ heeft en wil me helpen?
Vlaamse alleenstaande hetero vrouw van 43 met blijvende grote kinderwens en met reeds een heel traject achter zich, hoopt op een laatste kansen om nog mama te worden.

Je bent max. 37jaar, gezond, hebt zelf al kinderen én geen kinderwens meer.
Ik denk ook aan alleenstaande mama’s, (lesbische) vrouwen, die weten wat het is om voor je kinderwens hulp nodig te hebben of al eens een eicelpunctie hebben gedaan. (Of vrouwen die eicellen ‘over hebben’ na gelukte fertiliteitsbehandeling.)

Enkel als ik een goeie eiceldonor vind, kan en zal ik er nog voor proberen gaan. Ik zoek iemand die heel bewust doneert om mij de kans nog te geven mama te worden. Je mag gerust zijn dat het welzijn van mijn kind altijd prioritair zal zijn voor mij.
Ik wil er nog voor gedaan hebben wat ik kon én wou. Ik ben tegen anonieme donaties (omwille van het recht van het kind om te weten wie je genetische ouders zijn). En ook tegen commerciële donaties (zoals vaak in het buitenland) én ik wil geen kind meer krijgen na mijn 45 (dus max. tot eind 2021 proberen).

Er is geen garantie dat het nog lukt, maar de kansen zijn veel groter. Ook moet de situatie nog goedgekeurd worden door een ethisch commissie van het fertiliteitscentrum, omdat ze negatieve gevolgen voor het kind en voor alle betrokkenen willen voorkomen. (In Jette kennen ze mij alvast.)

Ik ben er me van bewust dat het niet niets is om te doneren. De rol van de eiceldonor kan dan ook heel verschillend zijn: van enkel (fysiek) contact als het kind ernaar vraagt (op latere leeftijd bvb.), of enkel bij verjaardagen,.. tot de rol van een speciale persoon in het leven van het kind. Het is hier echter niet de bedoeling dat de donor/genetische moeder een opvoedende rol op zich neemt. De enige ‘mama’ zal ik zijn. De rollen en verwachtingen moeten vooraf heel duidelijk zijn, met aandacht voor alle kanten van het verhaal.
Alle behandelingen gebeuren in het UZ Brussel (Jette) (of in een erkende kliniek in Nederland) en de donoren ondertekenen daar de nodige overeenkomsten om afstand te doen van hun rechten en plichten, om zo ook beschermd te zijn. Op de website van het CRG van het UZ Brussel kan je informatie vinden over eiceldonatie en o.a. ook bij vzw Donorfamilies, ik geef geluk.be, De Verdwaalde Ooievaar, freya.nl, … ook.

Al van jongs af aan droom ik ervan ooit mama te worden, maar ik vond de tijd en situatie er lang niet rijp voor, door mijn groot verantwoordelijkheidsgevoel op dat vlak.
5 jaar geleden hoopte ik nog de juiste partner te vinden en besloot ik nog eicellen te laten invriezen in Jette. Daar ben ik een jaar lang mee bezig geweest (met 3 à 4 eicellen per cyclus, had ik er uiteindelijk 23 ingevroren).
Vervolgens ging ik op zoek naar een gekende donor/co-ouder. Ik dacht dat ik nooit iemand zou vinden waarmee ik een kind zou willen krijgen, maar het was alsof er uiteindelijk een geschenk uit de lucht viel, een jongere homo man met een grote kinderwens en later ook de wens om samen op te voeden.
Gedurende 2 jaar, waarvan anderhalf met de beste techniek (ICSI), probeerden we er alles voor te doen. Er werden in het totaal 13 van onze embryo’s teruggeplaatst, maar geen enkele heeft zich ingenesteld. Ik werd helemaal onderzocht en mijn arts kan nu enkel tot de conclusie komen dat de oorzaak de ouderdom en vervolgens kwaliteit van mijn eicellen is. Dus kreeg ik te horen dat ik nooit meer een genetisch kind zal kunnen krijgen.
En nu ziet de gekende donor/wensvader eiceldonatie en langer proberen niet meer zitten.

Wat de gekende spermadonor betreft, zal ik nu kiezen voor iemand waarmee het kind wel contact heeft, maar die bewust niet kiest voor co-ouderschap. Dit omdat het volgens mij niet mogelijk is om in deze korte tijd nog een vertrouwensband op te bouwen en om moeilijke situaties te voorkomen. Al zal ik niet de genetische moeder zijn, wil ik de hoofdopvoeder zijn omdat ik dan zeker weet dat het kind in een liefdevolle en gezonde omgeving zal opgroeien. Ik ga specifiek op zoek naar een homo man, om hen de kans te geven genetische vader te zijn en omdat het mij ook minder complex lijkt op relationeel vlak.
Voor mij is het het belangrijkste dat het eventuele toekomstige kind zich goed voelt bij de situatie en daarbij ook alle partijen in het verhaal. Goeie constructieve communicatie, duidelijke afspraken, maturiteit, respect voor elkaar en empathie is hierbij ontzettend belangrijk.
Daarnaast zal ik ook een voogd aanduiden, voor moest er iets met mij gebeuren.

Liefst had ik een goeie partner gehad, maar ik kan me goed verzoenen alleen te zijn als er niemand op mijn pad komt die goed bij me past. Door al verschillende jaren alleen te leven, ben ik zelfstandig, leerde mezelf goed kennen en goed voor mezelf te zorgen en te genieten van de mooie kanten ervan. Door mijn levenservaring, voel ik me ook sterker dan toen ik jonger was.
Ik heb veel interesses, ik ben sociaal en een levensgenieter. Ik ben niet gelovig, ‘k heb het heel moeilijk met racisme en ik heb steeds meer aandacht voor een gezonde levensstijl. Ik heb maar een kleine familie waarmee er geen hechte band is, maar er zijn enkele hele speciale vriendinnen en vrienden die ongelooflijk veel voor mij betekenen.
Ik heb een kind heel veel liefde, tijd, warmte en zorg te bieden.
Het kind moet zichzelf kunnen zijn en ondersteund worden zich te kunnen ontwikkelen tot een zelfstandige, gelukkige persoon.

Nu hoop ik nog de laatste kansen te kunnen krijgen en nog ooit mijn kind in mijn armen te mogen houden, onvoorwaardelijke liefde te kunnen geven en mama te kunnen zijn.

Laat me a.u.b. weten als je zou overwegen mij die laatste kansen nog te gunnen, te willen helpen of moest je iemand kennen. We zien wel of we uiteindelijk met elkaar in zee gaan en of het lukt om mijn allergrootste wens te verwezenlijken.

Alle vragen en constructieve tips zijn welkom. Alvast bedankt!

Gekende eiceldonor gezocht (voor bevruchting met gekende spermadonor)
Naam Malou
Ik ben Hetero vrouw alleen
Ik zoek Lesbische vrouw alleen, Biseksuele vrouw alleen, Vrouwenstel
Mijn wens Eiceldonor

Oproep

Gekende eiceldonor gezocht (voor bevruchting met gekende spermadonor)

Reageren op deze oproep

Met behulp van dit formulier kun jij in contact komen met de plaatser van deze oproep. De ingevulde informatie wordt in beginsel direct aan de steller van deze oproep gestuurd. Als de plaatser van de oproep dit wil kan deze contact opnemen via de mail. Verdere communicatie zal dan direct via mail plaatsvinden.
Een kopie van dit ingevulde formulier zal door Stichting Meer dan Gewenst 7 maanden beveiligd bewaard worden, met als reden om eventuele klachten beter te kunnen afhandelen. Door het formulier in te vullen en te versturen ga jij hiermee akkoord.

  • Voor het reageren op een oproep vragen we per januari 2021 een vergoeding van de servicekosten van €1,50. Hiermee willen we voorkomen dat plaatsers van oproepen lastiggevallen worden met reacties die niet serieus, vervelend of zelfs beledigend zijn. Bovendien steun je met deze kleine bijdrage Stichting Meer dan Gewenst. Dit bedrag is niet terug te vorderen.

Deze oproep vind ik minder gewenst!

Geïnspireerd, maar nog niet wat je zoekt? Plaats zelf een oproepje! >>
Schuiven naar boven