Online

Meer dan Gewenst organiseert regelmatig online activiteiten doormiddel van het programma Zoom. Op deze pagina staat een handleiding hoe om te gaan met Zoom.


Praktisch

De activiteit is te volgen via Zoom. Op je telefoon en tablet moet je de Zoom-app installeren, op de PC hoeft dit niet, maar kan wel. Deelnemen op een PC met de zoom applicatie geeft de meest optimale ervaring. Klik hier om de computerapplicatie https://zoom.us/download te downloaden. Als je op je computer deelneemt, hou dan voor de zekerheid je smartphone en/of tablet als backup bij de hand.

Zorg dat je PC, tablet of smartphone zijn opgeladen en dat ze ook aan de oplader liggen, deelnemen vraagt veel van je accu. Test je internetverbinding en als je twijfelt, vraag dan de internetcode van je buren of sluit je apparaat aan met de kabel aan je router. Wij hebben geen invloed op jouw internetverbinding, zorg dat die goed werkt en hou eventueel een tweede apparaat bij de hand, zodat je zeker kunt inloggen.

Sluit niet-relevante schermen, tabbladen en notificaties. Dit is zowel vanuit praktisch- als privacy oogpunt goed om te doen. Wil je toch iets anders digitaal doen (mail, Whatsapp, bank etc.) tijdens de bijeenkomst, gebruik dan een ander apparaat (smartphone/tablet).

Deel je mee met meerdere mensen tegelijk, gebruik dan alsjeblieft maar één scherm, we hebben maar een beperkt aantal plaatsen.

Als je tijdens de activiteit om wat voor reden dan ook uit Zoom vliegt, dan kun je meteen weer inloggen met dezelfde link, ID code en wachtwoord (indien van toepassing).

Als het je niet lukt om in te loggen, dan zijn wij daar niet aansprakelijk voor, er is helaas geen mogelijkheid tot restitutie. Wil je nu alvast testen of alles werkt? Kijk dan op https://zoom.us/test


Veiligheid en Privacy

 • Zoom is niet AVG proof aangezien hun servers in de VS staan, maar voldoen wel aan hoge veiligheidseisen in de VS. Zelfs onze Koninklijke familie gebruikt het programma. Klik hier om naar de beveiliging specificaties van Zoom te gaan. https://zoom.us/docs/en-us/privacy-and-security.html
 • Het is niet toegestaan om opnames te maken en/of te delen van berichten of beelden. (Geen chatgegevens, geen Q&A gegevens, geen beeldmateriaal etc.)
 • Verstuur geen bestanden of gevoelige informatie via Zoom.
 • Het veiligste is om de Zoom applicatie te downloaden, installeren en te updaten naar de nieuwste versie (met de nieuwste beveiligingsupdates).
 • Tip: gebruik bij het inloggen alleen je voornaam
 • Bij een Webinar: Enkel de sprekers komen in beeld, er wordt geen gebruik gemaakt van jouw camera en microfoon
 • Door deel te nemen aan de bijeenkomst stem je in dat je op de hoogte bent van privacy en beveiliging
 • Wij staan niet garant voor je privacy.

Meeting (Bijvoorbeeld bij expertsessies, vergaderingen of speeddate)

 • Test of je computer, webcam en microfoon werken. Mocht het niet werken, heb je nog tijd om een alternatief te bedenken. Sommigen vinden het fijn om een headset deel te nemen voor beter geluid.
 • Controleer of je geen persoonlijke informatie op de achtergrond hebt, zoals foto’s of documenten.
 • Zorg voor genoeg licht, maar geen tegenlicht.
 • Zorg dat je telefoon op stil staat en zorg dat je geen achtergrondgeluid hebt tijdens het spreken (radio, muziek of tv).
 • Het is de bedoeling dat je je camera aan hebt staan, zodat anderen je kunnen zien.
 • Zorg dat je microfoon op “mute” staat als je niet aan het spreken bent.

Tot slot

De link, meeting ID code en wachtwoord (indien van toepassing) zijn privé. Geef deze niet door aan anderen.

Heb je nog vragen of problemen met inloggen? Mail dan naar activiteiten@meerdangewenst.nl

Schuiven naar boven