Persbericht naar aanleiding van rapport Staatscommissie Herijking Ouderschap, 7 december 2016

Vandaag presenteerde de Staatscommissie Herijking Ouderschap haar rapport. Meer Dan Gewenst heeft daar met grote interesse kennis van genomen.

Het rapport is een gigantische stap voorwaarts en zet Nederland weer op de kaart als een gidsland voor LHBT rechten.

De Staatscommissie stelt voor dat – onder voorwaarden, waaronder een vooraf door de rechter getoetst plan – meerouderschap en –gezag mogelijk zijn vanaf de geboorte van het kind.

Ook wordt voorgesteld om draagmoederschap in Nederland te faciliteren, waarbij de rechten van de draagmoeder goed in ogenschouw worden genomen. Buitenlandse draagmoeder-trajecten moeten aan dezelfde zorgvuldigheidseisen voldoen, om in Nederland makkelijk erkenning te vinden. Tegen niet zorgvuldige buitenlandse trajecten wordt juist strenger opgetreden

“Dit is geweldig nieuws, nu hopen dat regering en parlement doorpakken, en een en ander snel tot wetswijziging leidt.”, aldus een blije Jelle Martens, voorzitter van Meer Dan Gewenst.

“Ik kan nu eindelijk met mijn kinderen en hun vaders naar het gemeentehuis, om te zorgen dat de kinderen ook ècht wettelijk twee vaders hebben” zegt een geëmotioneerde Sara Coster.

Meer Dan Gewenst is een stichting die zich inzet voor gezinnen van LHBT waarin kinderen opgroeien of kinderen gewenst zijn. Voor het bereiken van haar doelen organiseert zij informatiebijeenkomsten, kinderwens speeddates, lobbyt, en is betrokken bij internationale initiatieven met een vergelijkbaar doel.

 

Persbericht naar aanleiding van rapport Staatscommissie Herijking Ouderschap, 7 december 2016
Schuiven naar boven