Ouderschap na scheiding + alimentatie = maatwerk

Op 8 september organiseert de Vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators een congres over Ouderschap na scheiding + alimentatie = maatwerk.

Het traditionele gezin is al lang niet meer de enige samenlevingsvorm. De afgelopen decennia is er steeds meer variatie gekomen in hoe mensen met elkaar samenleven. Het één-ouder gezin, het meeroudergezin, het stiefgezin en het samengestelde gezin zijn ingeburgerde samenlevingsvormen. Tegenwoordig zijn bij een scheiding dan ook niet langer standaard een vader, een moeder en één of meerdere kinderen betrokken, maar steeds vaker ook twee vaders, of twee moeders. Naast de scheidende partners kunnen er bij de moderne gezinsvormen in de praktijk bovendien meer ouders betrokken zijn, terwijl kinderen na een scheiding in toenemende mate te maken krijgen met stiefouders en andere nieuwe partners en daarnaast met stief- en/of halfbroertjes en zusjes.

Meer dan Gewenst zal deze dag deelnemen aan de paneldiscussie.

Verder lezen

Voor meer informatie over deze dag kan je terecht op de congreswebsite van de Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators.

Ouderschap na scheiding + alimentatie = maatwerk
Schuiven naar boven