Documentaire Gedeeld Door Drie – meerouderschap

Twee studentes van de School voor de Journalistiek maakten als eindexamen-opdracht een prachtige documentaire over een homostel dat op zoek gaat naar een single vrouw om in co-ouderschap een gezin mee te starten.

Maarten en Elliott (beiden 30) hadden al tien jaar een relatie en een grote kinderwens. Ze plaatsten een oproep op de website van Meer dan Gewenst op zoek naar iemand die samen met hen in co-ouderschap een gezin zou willen stichten.
De 38-jarige Kim reageerde op hun oproep, maar kwam in hun spam-box terecht. Gelukkig kwam haar mailtje toch boven drijven en ze spraken af. Ze hadden meteen een enorme klik. Kim had zich toen al opgegeven voor een speeddate bij Meer dan Gewenst. Ze is nog wel gegaan, maar na afloop wist ze het zeker: Maarten en Elliott zijn het!

In de documentaire Gedeeld Door Drie volgen Evita Mac-nack en Maxime de Vries het drietal op hun pad van kennismaking, het ja-woord en het opstellen en ondertekenen van het ouderschapsplan. Daarnaast legt Sara Coster in Gedeeld Door Drie uit hoe haar eigen gezin is ontstaan (zij co-oudert met een homostel en hun kinderen zijn al 10 en 11) en hoe het juridisch niet goed te regelen valt in Nederland tot nu toe.

De documentaire zal te zien zijn op donderdagavond 29 juni bij stichting Meer dan Gewenst in Amsterdam.

Voorafgaand aan de documentaire kun je een wensouder informatiebijeenkomst bijwonen, waarbij ervaringsdeskundigen hun persoonlijke verhaal vertellen en Nicoline Grijmans (fgrecht.nl) uit zal leggen hoe het juridisch in elkaar steekt voor roze wensouders die co-ouderschap willen of een donorconstructie overwegen.

Je kunt je opgeven voor de wensouder informatiebijeenkomst, of voor de documentaire, of voor beiden.

Gedeeld Door Drie zal ook te zien zijn op de Roze Filmdagen in Den Bosch op woensdagavond 14 juni, voorafgegaan door Het Zaad en de 11 Eitjes (over een homostel dat dankzij de hulp van een draagmoeder probeert vader te worden).

Documentaire Gedeeld Door Drie – meerouderschap
Schuiven naar boven