Helden van de regenboog

Helden van de regenboog

Helden van de Regenboog is een spannend avontuur waarin vijf basisschool kinderen door het lot bij elkaar komen. Ondanks dat Lilli, Morris, Bloem, Noah en Rayan totaal verschillend zijn komen ze er achter dat ze stiekem best veel met elkaar gemeen hebben.

De kinderen groeien allen op binnen moderne gezinnen. Lilli heeft twee vaders die voor haar zorgen. De ouders van Morris zijn gescheiden. De ouders van Bloem hebben haar geadopteerd. Noah heeft twee moeders en de ouders van Rayan zijn met hem gevlucht vanuit hun geboorteland.

Al snel komen de kinderen erachter dat er iets niet helemaal klopt op hun school. Iedereen gedraagt zich zo anders.

Wie is toch die mysterieuze conciërge Sam? Heeft de komst van de Kids Talenten Show misschien iets te maken met de vreemde sfeer op school? Maar nog belangrijker zullen de vrienden erin slagen, met hun gekregen superkrachten, om het pesten op school te stoppen en de negativiteit te verslaan?

De schrijver, Arjan van der Sluis, is dit boek gaan schrijven omdat er bijna geen leuke kinderboeken zijn waar onderwerpen als diversiteit, scheiding, adoptie en moderne gezinnen een rol spelen. Vaak zien we in boeken de standaard, traditionele gezinnen. Zijn dochter groeit op in een modern gezin en ze krijgt daar best veel vragen over van anderen. Daaruit ontstond het idee van dit boek, wat inmiddels ook al een eigen website kent: www.heldenvanderegenboog.nl

O.m. te koop bij Bol.com.

Auteur: Arjan van der Sluis, Illustraties: Esther Bakker

EAN: 9789464030747

Helden van de regenboog
Schuiven naar boven